Menu

Ripptoolid sobivad ühthästi linnakorterisse, maamajja ja suvilasse

  • Kirjutas Sisuturundus

Aiatoolid ja aiapingid pole enam ammu midagi erilist. On olemas midagi, mis on hulga omapärasem, pakub mugavat äraolemist ja mida saab paigutada põhimõtteliselt igale poole. Selleks on ripptoolid – mugav iste, kerge tuuleke ja mõnus kõigutamine. Variant, mis sobib igasse ruumi, olles kauniks aga ka praktiliseks disainilahenduseks.

Tutvu rippuvate toolide valikuga e-poes Kaup24.

Ostusoovitus: Kõrgelt hinnatud pruun Malibu.

Ripptoolide miljon eri varianti

Köiest tehtud ripptoolid on ideaalsed siseruumides kasutamiseks, kuid suvisel ajal võib tõsta ka verandale või terrassile. Sellisest materjalist toolid on istumiseks mugavad, võttes kuju keha järgi. Kui köied on tehtud puuvillast, on need küll kerged, kuid kuivavad märjaks saades küllaltki kaua. Polüestermaterjalist köied on ilmastikule ja kahjustusele vastupidavamad, nii et õues kasutamiseks on see parem valik.

Polsterdusega toolid on vastupidavamad ning pikemaks ajaks istumiseks mugavamad kui lihtsalt köiest punutud toolid. Olenevalt materjalist võib ka polsterdusega tool olla sobilik ka välitingimustes kasutamiseks. Jälgida tuleks seda, et tooli polsterdus oleks eemaldatav ning pestav.

Siseruumidesse või varju alla sobib väga hästi puuvillasest riidest ripptool. Kangast tool on hingav, kerge ja kehaga kohanev. Boonuseks on erinevate stiilide rohkus, mille vahelt valida. Puuvillasest riidest ripptooli võib kasutada ka väljas, kuid tormi tulekul peaks riidest istme sisse tooma. Kui tool peab toime tulema vihma, tuule ja muu ilmastikuelementidega, on nailon ja polüestermaterjal vastupidavamad.

Tutvu inspireeriva galeriiga Architecturaldigest.com ja Freshome.com veebides ja mõtle, kas soovid mõnda neist hubastest nurgakestest ka enda kodus taasluua?

Praktiline disainielement

Kõige vähem ruumi võtavad lakke riputatavad ripptoolid. Vaja on vaid ühte ankrupunkti ning kogu protsess ise ei ole keeruline. Küll aga peab olema veendunud lae või tala kandevõimes – see peab vastu pidama tooli ja kasutaja kaalule. Õues võib rippuva tooli kinnitada ka mõne tugevama puuoksa külge või toeka tala külge.

Enamike ripptoolide kandevõime on 100-150kg. See tähendab, et toolil saab korraga istuda üks täiskasvanu või paar last. Kui sa tead juba ette, et seda tooli tahavad kasutada mitu inimest korraga, tasub seda arvesse võtta ripptooli valides. Olemas on ka variante, mille kandevõime on 200kg ligi või isegi rohkem.

Võta tool endaga kaasa

Kui soovid ripptooli asukohta aegajalt muuta, on mõttekam teine variant ehk ripptool, mis on kinnitatud vastavale alusele. Selline tool sobib igale poole, kus on vähegi ruumi. Mõnikord on toolialus võimalik ka eraldi juurde osta, nii et kui oled leidnud ideaalse lahenduse, ei pea sellest vaid nõrga laetala tõttu loobuma. Alus on reeglina tehtud kas metallist või puidust. Mõlemad variandid on vastupidavad, nii et lõplik otsus sõltub sinu eelistusest.

Rippuvat tooli paigutades ja tegelikult juba ostes on hea mõte veenduda selles, et tooli all ja kõrval on piisavalt ruumi. Ripptool võib üksjagu kõikuda ja ruumi võtta ja sa ei taha kohvikruusiga lauakest kogemata ümber nügida. Vajalikud mõõdud tasub võtta juba enne osturetkele asumist, et mitte hiljem avastada, kuidas ideaalne rippuv tool soovitud kohta ära ei mahu.

E-pood www.kaup24.ee soovib head ostlemist!

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD