Menu

.      

Võru linnapea loobus ühest, aga jättis teise nõuniku ametisse

Jäi ametisse: linnapea nõunik Mati Kitsik (vasakul). Lasti lahti: linnapea nõunik Oliver von Wolff (paremal).   Fotod: Võrumaa TeatajaVOLIKOGU • Võru linnapea Anti Allas jättis käesolevaks aastaks pikendamata 1000eurose kuupalgaga lepingu oma nõuniku Oliver von Wolffiga, aga jättis 2000eurose kuupalgaga ametisse teise, poliitilise nõuniku Mati Kitsiku, selgus eilsel linnavolikogu istungil.

Kitsik jäeti ametisse vaatamata sellele, et tema üheaegse töötamise nõunikuna kui ka volikogu liikmena tunnistas riigikohus möödunud aastal ebaseaduslikuks. Seetõttu tuli Kitsikul volikogu liikme kohalt lahkuda.

Kitsiku teema tuli volikogus jutuks, kui volikogu opositsiooni liikmed, IRLi ja Reformierakonna fraktsiooni esindajad Jüri Kaver ning Tarmo Piirmann tegid eelarvesse parandusettepaneku, milles taotlesid Kitsiku palga, ligi 32 000 euro arvel suurendada Võru linna hallatavate asutuste töötajate palku.

Nagu ütles volikogu liige Tarmo Piiramm eile volikogu istungil, on tal kahju, et ei peeta palgatõusu vääriliseks kõige madalama sissetulekuga linna töötajaid nagu koka- ja söögitädid. Piirmann ütles pärast volikogu istungit asja täpsustades, et kokad ja söögitädid saavad praegu sisuliselt ainult miinimumpalka, linna lasteaedade õpetajate palgad on maakonnas kõige väiksemad ning kvalifi tseeritud töötajad lähevad linnast töölt minema.

20 PÄEVA ENIMLOETUD