Menu

.      

Võru linnapea eksnõunik: Võru linnapea takistas linna arengut

Linnapea nõunik Oliver von Wolff möödunud aasta kevadel Võru maavalitsuses toimunud seminaril tutvustamas Lõuna-Eesti Panga ideed.       Foto: Võrumaa TeatajaOotamatult möödunud aasta lõpus ametist lahkunud Võru linnapea nõunik Oliver von Wolff andis pärast mitu kuud kestnud mõtlemisaega seletuse oma tegevuse kohta Võru linnas. Wolff ütleb muu hulgas, et tema soov oli arendada Võrust Lõuna-Eesti juhtiv väikelinn, aga linnapea vastuseisu tõttu see ei õnnestunud ning Võrul puudub tema silmis edasine perspektiiv.

Järgneb Oliver von Wolffi seletus:

„Pööran pilgu oma ametiajale Võru linnapea nõunikuna, kuna minu aeg linnapea nõunikuna sai möödunud aasta seisuga läbi. Soovin linnakodanikule anda ülevaate, milliste Võru linna puudutavate projektidega ma eelmisel aastal tegelesin.

Ametiaja alguses Võru linnavalitsuses olin täis entusiasmi ja lootust. Soov oli anda tugev panus Võru linna arengusse, et Võrust saaks juhtiv Lõuna-Eesti väikelinn, kus on väga hea elukeskkond linnakodanikele, huvitav keskus turistidele ning ettevõtlust soosiv ärimaastik. Minu puhul pole tegemist poliitilise nõuandjaga, kes toodud häälte eest neli aastat palka saab, vaid mina panustasin oma töö, teadmiste ja eelnevast elust kogunenud kontaktidega Võru linna arengusse.

Eelmise valitsuse ajal tutvusin linna hetkeolukorraga ning koostasime analüüsi, millest selgus, et linna edasiseks arenguks on vaja koostada põhjalik linnaplaneering vastavalt Euroopa Liidu standarditele, mis hõlmaks kõiki olulisi valdkondi nagu infrastruktuur, haridus, eluasemed ja kommunaalteenused. Lähtusin oma töös pikaajalisest strateegiast ja plaanist, nagu seda tehakse juhtivates Euroopa Liidu riikides.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD