Menu

.      

Anti Allas: nõunikest saadav tulu linnale suurem kui kulu

Võru linnapea Anti Allas (seisab) eile linnavolikogu istungil arupärimisele vastamas.                Foto: Võrumaa TeatajaVOLIKOGU • Võru linnapea Anti Allas ütles eile linnavalitsuse nõunikke puudutavale arupärimisele vastates, et nõunike tegevusest saadav tulu on linnal suurem kui tehtav kulu.

Allas ütles, et käsunduslepinguga on linnavalitsuse juures tööl nõunikud Mati Kitsik ja Oliver von Wolff. Mati Kitsik on linnapeale abiks kui tugev finantstaustaga inimene. Oliver von Wolff on end varem nõunikuna õigustanud ja linnapea pakkus talle võimaluse jätkata. „Nõunike tegevus on kui investeering tulevikku – tulu linnale on suurem kui tehtav kulu,” ütles Allas. Saadava suurema tuluga põhjendas ta Kitsiku 2000 euro suurust kuupalka.

Allas ütles, et üks arupärimise esitajatest, eelmine linnapea Jüri Kaver kasutas samuti kahte nõunikku. Nõunikul alluvaid ei ole, ütles Allas. Nõunikel pole õigust anda Võru linnavalitsusele ametnikele korraldusi ega esitada nõudmisi, sama käib linnavalitsuse hallatavate asutuste kohta.

Küsimusele nõunike värbamiseks avaliku konkursi korraldamise kohta vastas Anti Allas, et lähtus varasemast kogemusest ja teadmisest, et sellise nõu puhul pole otstarbekas konkurssi korraldada. Täpsustavale küsimusele nõuniku tegevuse kohta volikogu komisjonis vastas Allas, et ei taha sekkuda komisjonide töösse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD