Menu

.      

Võru linnapea nõunikega püsti hädas

Eilsel Võru linnavolikogu istungil pidi Võru linnapea Anti Allas taas vastama küsimustele oma nõunike kohta. Linnapea ja tema nõunike teema võtab kohati juba koomilisi pöördeid.

Vähe sellest, et üks Allase nõunikke, temaga koos kohalikel valimistel sotsiaaldemokraatide nimekirjas kandideerinud endine pangajuht Mati Kitsik visati seaduserikkumise tõttu möödunud aastal Võru volikogust välja, tuli linnapeal piike murda oma teise nõuniku, munitsipaalpanga loomisega tegelenud Oliver von Wolffiga. Seejuures lasti Wolffil panga loomise heaks töötada tervelt aasta otsa koos abilise, linnavalitsuse arendustöötaja Marje Randveriga. Wolff käis panga asju ajamas mitmel pool Eestis ja välismaal, kulutades selleks oma isiklikku raha, lootuses, et saab midagi linna heaks ära teha ning asjad paranevad. Sellele vaatamata tuli möödunud aasta lõpul linnavalitsuselt teade, et panga loomise projekt on külmutatud. Põhjendusena tõi linnavolikogu aseesimees Tõnu Jõgi välja nõunik Kitsiku arvamuse, et viimasel pole sellesse usku. See oli just aeg, kui Kitsik oli volikogu opositsiooni taotluse põhjal tagandatud volikogu liikme kohalt.

Ei pea olema kõige teravam kriit karbis, et aru saada, et nii pangaprojekti peatamise kui ka Wolffi lahkumise taga polnud mitte kehv töö või halb projekt, vaid selleks sai võimuliidu ja opositsiooni omavaheline hõõrumine. Wolffi kinnitas ametisse eelmine linnapea Jüri Kaver ja praegune linnavõim peab Wolffi Kaveri meheks. Niipea kui Kaver Kitsiku volikogust lahti kangutas, käidi vastusammuna välja pangaprojekti lõpetamine ja Wolffi lepingu lõpetamine.

Ühelt poolt võib linnapea otsuseid mõista, sest kui sinu sõpra kiusatakse, siis sa kiusad vastu. Teiselt poolt aga tuleks mõista, et kõik siin elus pole poliitiline ja nõunik Wolff ei teinud oma tööd mitte poliitilistest ambitsioonidest lähtuvalt, vaid selleks, et Võru oleks parem koht elamiseks, kus lapsed tahaksid tulevikus elada. Lahti lasta on lihtne, aga raske kedagi asemele leida.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD