Menu

.      

Lahing Pikakannu kooli pärast viis Lasva võimu vahetumiseni

Hetk volikoguistungilt Lasva rahvamajas, ees vasakul endine volikogu esimees Ave Tamra, tema vastas värske esimees Ain Lõiv, laua otsas kõneleb Pikakannu kooli teemal kooli endine direktor Viivi Juhkam. Foto: Võrumaa TeatajaVÕIMUVAHETUS • Pärast Pikakannu kooli eestvõitleja Ave Tamra kukutamist tõusis Lasva vallavolikogu opositsiooni toel volikogu uueks juhiks põllumajandusettevõtja Ain Lõiv, kes seljatas salajasel hääletusel võimuliidu kandidaadi Arno Silla.


Hääled jagunesid 6:5 Ain Lõivu kasuks. Pärast hääletust kujunes Lasva volikogus kentsakas seis, kus võimuliidul puudub nii volikogu esimehe koht kui üksmeel olulistes küsimustes.


Volikogu esimehe hääletus toimus Lasva volikogus jõulureede hommikul, 23. detsembril. Hääletus oli volikoguistungi päevakorras kohe esimene punkt ja oli tunda, et õhk on pingetest paks. Ühelt poolt mossitas volikogu senine esimees Ave Tamra, kel tuli vastuseisu eest Pikakannu kooli sulgemisele oma amet maha panna. Teiselt poolt nõudis häälekalt oma õigusi volikogu liige ja talupidaja Heino Ojaperv. Hääletusele seati üles kaks kandidaati: võimuliidu, valimisliidu „Hoiame kokku” poolt volikogu aseesimees Arno Sild ning opositsiooni poolt talupidaja Ain Lõiv. Ootus oli, et Arno Sild kui kogenud olija võtab volikogus Ave Tamralt ohjad üle ja asi läheb rahulikult edasi.

(Loe edasi ajalehest.)

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD