Menu

.      

Lasva volikogu sõdib vastu Pikakannu erakoolile

Lasva volikogu liikmed reedel Lasva raamatukogu ruumis kuulamas maaelu aktivisti Mikk Sarve pöördumist volikogu liikmete poole seoses Pikakannu erakooli loomisega.  Foto: Võrumaa TeatajaOTSUSE EDASILÜKKUMINE • Lasva volikogu lükkas reede hommikul toimunud istungil edasi Pikakannu koolimaja tasuta kasutusse andmise otsustamise, kuna pole rahul koolimajja rajatava erakooliga.


Kohe istungi algul tegi volikogu esimees Ain Lõiv ettepaneku, et kuivõrd tema järelepärimise peale on tulnud haridusministeeriumist kiri Pikakannu erakoolile koolitusloa andmise kohta ja see on volikogu jaoks uus informatsioon, siis tuleks koolimaja tasuta kasutusse andmise otsus edasi lükata. Volikogu liikmed otsustasid kaheksa poolt- ja kahe vastuhäälega lükata otsustamine edasi, mis võib omakorda saada takistuseks Pikakannu koolimajas kooli avamise plaanile.


Volikogu liikmed avaldasid istungil nördimust, et neid polnud keegi haridusministeeriumi otsusest informeerinud. Näiteks volikogu liige Räni Huul ütles, et volikogu pole koolile tegevusloa andmist veel arutanudki. Volikogu liige Arno Sild sõnas, et Pikakannu koolimajas kooli avamiseks tuleks uuesti valla arengukava muuta. Volikogu esimees Ain Lõiv ütles, et praeguse seisuga on jõus otsus, et 31. juulil lõpetab Pikakannu kool oma tegevuse.

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD