Menu

.      

Toll alustas rünnakut kütusevedajate vastu

Kütuseveoks kohandatud Läti kirjadega Passat üleeile Luhamaa parklas piiriületust ootamas. Auto pagasiruumis on näha 150-liitrine gaasiseade ja kümneliitrine kanister, millega on võimalik aktsiisivabalt kütust üle tuua.   Foto: Võrumaa TeatajaKÜTUSEVEDU • Maksu- ja tolliamet (MTA) alustas sel nädalal lausrünnakut Venemaalt kütust vedavate inimeste suhtes, kui lisaks paar nädalat kestnud piiripealsele lauskontrollile ja aktsiisi kasseerimisele hakati garaaže puistama.


MTA pressiesindaja teatas, et selle nädala kolmapäeval ja neljapäeval kontrollisid MTA ametnikud garaažibokse nii Tartus kui ka Võrus, kus toimus MTA-le saabunud vihje kohaselt salakütuse aktiivne müük. Kontrolli käigus leiti Tartu garaažist plastkanistritest ligikaudu 250 liitrit mootorikütust, samuti olid olemas seadmed sõidukite tankimiseks ja väljastatava kütusekoguse mõõtmiseks. Võrus asuvast garaažist leiti 195 liitrit bensiini ja 178 pakki Vene maksumärkidega suitsu. „Kontrolltegevuse käigus leitud salakaup on kinni peetud ja jätkub menetlus algatatud väärteoasjades,” teatas MTA pressiesindaja Katrina Tuulik.


Küsimusele, miks MTA alles nüüd, kaheksa aastat pärast seaduse jõustumist sellist kontrolli teostama hakkas, vastas MTA tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu nõnda: „Selle riigi, kus tegutsetakse, seadusi peavad kõik inimesed tundma ja seadusest lähtuvalt ka tegutsema.”

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD