Menu

.      

Tolli isetegevus piiril

Luhamaa piiripunktis on Eesti toll kehtestanud piiriületajatele karmimad nõuded kui mõnikümmend kilomeetrit eemal Koidulas.  Foto: Võrumaa TeatajaKÜTUSEVEDU • Kui Euroopa Liidu direktiiv lubab üle piiri tuua vabalt paagitäie kütust ja lisaks kümme liitrit ning Euroopa Liidu direktiivid on Eestis seaduste suhtes ülesed, rakendavad tolliametnikud ometi Eestis kehtestatud reegleid paagis sissetoodava kütuse maksustamiseks.


Võrumaa Teataja toimetusega võttis ühendust Tanel Lindmets (20), kes käis pühapäeva, 12. augusti õhtul oma 2006. aasta Volkswagen Golf Plusiga Venemaal ja tagasi tulles võttis Vene poolel paagi kütust täis. Tagasi Eestisse tulles (kella 22.30 ajal) läbis ta probleemideta Vene piirikontrolli ja Eesti piirikontrolli, ent pärast seda pidasid Eesti tolliametnikud ta kinni ning nõudsid paagis oleva kütuse eest 30 euro tasumist. Kui arvestada, et Golfi paaki mahub 55 liitrit ja toll nõuab 65 eurosenti aktsiisi liitri eest, arvestati aktsiisimaksu pea terve paagitäie kütuse eest. Ei aidanud jutt, et paak pole päris täis ja Eestist Venemaale sõites oli paagis juba eelnevalt 15 liitrit kütust olemas.


Lindmets palus tolliametnikelt paberit, mille kohaselt peab ta nõutud summa ära maksma, ent seda paberit talle ei antud. Niisamuti polnud võimalik raha maksta pangakaardiga. Lindmetsalt nõuti maksmist sularahas ja kui ta teatas, et tal pole sellist raha maksta, saadeti ta Venemaale tagasi.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD