Menu

.      

Kuidas keegi ei näinud?

Nädalavahetusel vapustas Võrumaa avalikkust noore tüdruku traagiline hukkumine Võru linnas. Raske uskuda, et keegi ei näinud, kuidas reede öösel vastu laupäeva läks noor, alles täisealiseks saanud tütarlaps Võru linna peale jalutama ning külmus sisuliselt kesklinnas lumehange surnuks.


Ühelt poolt on noore inimese selline saatus justkui mõistetav. Võib küsida, et miks ta üldse külmal ja tuisusel ööl ööklubisse ronis ja miks ta keset ööd särgiväel linna peale jalutama läks. Võib öelda, et ise oli süüdi, pidutses liiga palju ja las oma vitsad peksavad. Nõnda võib moraali lõpmatuseni lugeda, kuni selleni välja, et parem on üldse oma nina kodust mitte välja pista.


Teiselt poolt võib küsida, kus olid kaaslaste silmad, kui noor inimene nõnda pluusiväel linna peale uitama läks. Muidu on Club Tartu ümbruses noori murdu. Kiriku ees parklas võetakse autos ja autode juures napsid sisse, et ei peaks ööklubis kallist jooki ostma. Võib arvata, et seltskond noori viibis kella poole kahe ajal öösel samal platsil ja raske uskuda, et neist keegi ei näinud, kuidas noor inimene külma ilmaga poolpaljalt mööda tänavat kõnnib. Või olid noored end nii täis kamminud, et ei teinud hool ega hoobil vahet?


Võib küsida, kus olid Club Tartu töötajate silmad, kui noore inimese ilma riieteta külma kätte lasid. Nagu võib lugeda hukkunud tüdruku sissekannetest internetiblogis, oli ta selles klubis püsi-klient ja seda juba enne 18. aastaseks saamist. Club Tartus on vanusepiirang 18 aastat ja nagu elu näitab, pääsevad sinna sisse alaealised. Kui klubi mängib sedasi inimeludega, peaks ta võtma vastutuse juhtumite puhul, kus inimesed klubist väljudes hinge heidavad.


Küsida võib sedagi, kus olid lähimate sõprade ja sõbrannade silmad. Nagu seletustest võib välja lugeda, ei olnud keset linna surnuks külmunud tüdruk klubis üksi, vaid koos tuttavatega. Kummalisel kombel suutis ta tuttavate eest nii ära hiilida, et seda keegi ei märganud ja tüdruku asukoht oli veel päev pärast kadumist teadmata.

{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD