Menu

.      

Misso fenomen

Misso valla sünnipäevale pühendatud kontsertaktusele oli 10. septembril kogunenud oluline osa valla elanikkonnast. Foto: Võrumaa TeatajaUUS ELU MAAL • Septembri algul toimunud Misso valla sünnipäeva aktusel sai vallavanem Urmas Peegel tõdeda, et mitukümmend aastat väldanud elanike vähenemise trend on murtud.

19. septembril sai täpselt aasta sellest päevast, kui ettevõtja Tiit Niilo asutas oma koju Kärinä külla mittetulundusühingu Tule Maale, et hõlbustada inimestel Misso valda elama asumist.

Tule Maale on toonud valda elama 16 uut peret ehk 30 last koos vanematega, kokku ligi 50 inimest. Lisaks on praegu vallas tegutseva MTÜ Tule Maale laual 164 sooviavaldust ehk nõudmine on ületanud pakkumise. Veel aasta aega tagasi poleks keegi midagi niisugust oodanud.

„Mina tulin teistmoodi,” kirjeldab oma maale kolimise lugu praegune MTÜ Tule Maale tegevjuht Katerina Puusepp, „lapsed tahtsid.” Nii võttiski Katerina lahti CV-Online’i, kus oli sel hetkel pakkuda Tule Maale tegevjuhi koht. Seejärel helistas ta Tule Maale eestvedajale Tiit Niilole, kandideeris konkursil ja osutus edukaks.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD