Menu

.      

Missos puhuvad uued tuuled

„Tule maale” projekti algataja ja volikogu liige Tiit Niilo (pildil paremal) oli kogu volikogu istungi aja mõtlik ja tõsine. Tema kõrval istub volikogu liige Kermo Rannamäe. Foto: Võrumaa TeatajaUUS JUHT • Aasta tagasi alanud „Tule maale” kampaaniaga üle Eesti tuntuks saanud Misso vald sai neljapäeval uue vallavanema, kes ei pea seda algatust enam esmatähtsaks.

Neljapäeval toimunud volikogu istungil viie poolthäälega vallavanemaks valitud Lembit Sikk ütles, et vald ei pea mõtlema niivõrd uute elanike meelitamise peale, vaid tegema hoopis kõik selleks, et noored inimesed tahaksid valda elama jääda. „Vald saab töökohtade loomisele kaasa aidata, kui teeb koostööd ettevõtjatega,” lisas ta.

Samas ütles Lembit Sikk, et „Tule maale” kampaania üle võib rõõmustada, sest tänu sellele kampaaniale kandideeris volikokku üksikkandidaadina Toivo Kuldkepp, kes sai valimistel palju hääli ja kellel on palju mõtteid vallaelu arendamiseks.

Sikk ütles, et jätkab vallavalitsuse vana koosseisuga ning kuivõrd volikokku ei pääsenud ühtegi naist, lasi ta volikogul kinnitada vallavalitsuse liikmeteks enda kõrvale sotsiaaltöötaja Mariliis Raidma ja pearaamatupidaja Tiia Kuke.

Pärast Siku valimist vallavanemaks läks tema asemele volikokku asendusliige Olev Oru. Volikogu tegevust juhatas edasi volikogu aseesimees Arvi Umbleja.

Vallavanema kohale oli üles seatud ka teine kandidaat, valla maa- ja ehitusspetsialist Merle Anton, ent ta sai Sikust neli poolthäält vähem. Anton on samuti Missosse elama tulnud seoses „Tule maale” kampaaniaga. Varem elas ta Otepääl.

20 PÄEVA ENIMLOETUD