Menu

.      

Vallad valmistuvad võimuvahetuseks

Kurmet Müürsepa juhitud IRLi esindus võttis Antslas absoluutse enamuse volikogu kohtadest.	    Foto: Võrumaa TeatajaVALMISTUMINE • Pärast valimisi vahetub pea pooltes Võrumaa omavalitsustes võim ja omavalitsusi hakkavad juhtima uued inimesed. Eile kinnitati ametlikult valimistulemused ja uued volikogu liikmed saavad hakata siduvaid leppeid sõlmima.

Võrumaal on Võru kõrval võimuvahetuse ootel teine suur omavalitsus – 3600 elanikuga Antsla vald. Valimistel saavutas Antsla vallas ülekaaluka edu Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), võites omale 13-liikmelises volikogus seitse kohta. IRL omale puhtmatemaatiliselt partnerit kõrvale ei vajaks, ent nagu rääkis IRLi Võru piirkonna juhatuse liige Kurmet Müürsepp, räägitakse läbi valimistel teise tulemuse teinud valimisliiduga Me Elame Siin.Mõniste vallavanemaks pürgiv Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus rajab parasjagu talu hoonetele laiendusi ja otsib võimuliidus partnerit. Foto: Võrumaa Teataja

Antslas valimistel kolmandaks tulnud, senise vallavanema Tiit Tõntsu juhitud valimisliiduga Ühisjõud läbirääkimisi ei peeta, sest selle liidu programm on Müürsepa väitel liiga kõrgelennuline, mistõttu pole võimalik lubadusi täita. Müürsepp ütles, et valimisliidule Me Elame Siin on kavas teha hea pakkumine.

Antsla vallas ees ootavate suuremate muutustena nimetas Müürsepp suurema sideme hoidmist ettevõtjatega ja vallast parema kuvandi loomist. Jamasid on Antsla vallas praegu palju, näiteks vajab lahendamist Vana-Antsla tuleviku küsimus ja tänavad vajaksid korrastamist, samuti tuleb teha tööstusala ettevalmistustöid Kobelas.

Meremäel enamiku volikogu kohtadest valimistel võitnud Arno Vares istub oma koduses köögis laua taga ja tunneb rahulolu. Foto: Võrumaa Teataja„Särts on ära kadunud,” kirjeldas Müürsepp praegust olukorda Antslas. Tema väitel näitasid ka valimised, et rahvas tahab muutust. Seejuures võidu saavutanud IRL mingit suurt kampaaniat ei teinud.

Müürsepp ütles, et vahetuvad valla juhid. Lisaks senisele vallavanemale Tiit Tõntsule lahkub abivallavanem Ustav Allas, kes läheb pensionile. Uueks vallavanemaks saab IRLi esindaja, raamatupidaja ametit pidav Merike Prätz. Müürsepp ise vallavanemaks ei tiku, talle sobib volikogu esimehe amet ning võimalus omavalitsusi esindada Eesti omavalitsusliidus ja Euroopa Liidu Regioonide Komitees.

Vana-Antsla kohta ütles Müürsepp, et tõenäoliselt pannakse sealne katlamaja kinni, sest kevadel lõpeb leping operaatoriga ja kooli sulgemise tagajärjel pole katlamaja ülalpidamine enam mõttekas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD