Menu

.      

Mõniste vallavanema vaevaline valimine

Pärast Katrin Roopi (pildil keskel) valimist vallavanemaks oli selgelt õnnelik volikogu liige Tõnis-Koit Pihu (vasakul) ning morn Meelis Mõttus. Foto: Võrumaa Teataja

VALIMISED • Mõniste vald oli eile viimane omavalitsus Võrumaal, kus valiti ära vallavanem, kelleks sai varasem volikogu liige Katrin Roop.

Nii nagu nädal aega varem, kui vallavanemaks pidi saama volikogu liige Eve Ilisson, oli ka eile kogunenud Mõniste vallamaja juurde meelt avaldama rahvahulk koos plakatitega. Sõnum oli plakatitel sama mis Ilissoni puhul: Mõniste positiivsust ei tohi jalge alla tallata ja Ave nähtud vaeva ei tohi nulliks lugeda. Ave puhul on peetud silmas Mõniste rahvamaja juhatajat Ave Saluorgu, kes viie ja poole aastaga on suutnud panna vallas kultuurielu korralikult käima ning keda nüüd ähvardab kohalt lahtilaskmine.

Ave toetuseks oli eile kogunenud vallamaja juurde paar-kümmend inimest, kes seisid algul väljas ja tulid volikogu istungi ajaks majja sisse. Teiste seas olid kohal rahvamaja juures tegutseva Mehkamaa memme-taadi tantsurühma liikmed koos legendaarse Mõniste rahvamaja juhataja Kalju Raagiga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD