Menu

.      

Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 30 inimest

  • Kirjutas BNS

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 37 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 27, Võrumaale seitse ning Viljandimaale ja Põlvamaale kaks uut kooronaviiruse juhtu. Tartumaale ja Pärnumaale lisandus üks koroonaviirusesse nakatumine. Neljal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega. FOTO: Aigar Nagel

Terviseametile teadaoleva info põhjal on 27.09.2020 Võru Baptisti Koguduse jutlusel osalenud inimene andnud COVID-19 positiivse testitulemuse.

Kõigil, kes nimetatud kuupäeval viibisid jutlusel, palume võtta ühendust Terviseameti vaneminspektoriga Egle Heimonen.

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., tel 5342 4459.

Soovitame inimestel jälgida oma tervist, haigussümptomite tekkimisel jääda koju ja võtta ühendust oma perearstiga.

Terviseameti lõplikel andmetel sai ööpäevaga koroonadiagnoosi kolmkümmend inimest, mis tõstis viimase 14 päeva haigestumuse 100 000 inimese kohta on 51,62-le.

Terviseamet selgitas, et testide arvestust tehakse ajavahemiku 7–7 alusel. Testimist korraldava partneri prognoos 1000 puuduva testi osas seda põhimõtet aga ei arvestanud ning rehkendas sisse ka peale pühapäeval kella 7 analüüsitud testid. Avaldatud seis on seega selle arvestuse kohaselt adekvaatne ja lõplik.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 13 inimesel. Harjumaale lisandus 11 ning Tartumaale kaks uut juhtu. Jõgevamaale, Võrumaale ja Raplamaale lisandus üks uus koroonasse nakatumine. Ühel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht, mis tähendab reeglina, et tegemist on välismaalasega.

Harjumaa 11 uuest juhtumist – neist kaheksa Tallinnas – kaks on seotud nakatumisega pereringis, ülejäänud nakatumiste asjaolud on täpsustamisel.

Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada seitset kollet, millest suurim on Ida-Tallinna keskhaigla kolle, kus lisaks 25 töötajale on haigestunud 14 ravil olnud patsienti ja kaks kohviku töötajat. Läänemere gümnaasiumi koldega seoses on haigestunud 29 õpilast ja kümme õpetajat. Esimese töökoha koldega on seotud 29, Haapsalu nostalgiapäevade koldega kaheksa, päästeameti koldega seitse, teise töökoha koldega seitse ning pere- ja tutvuskonna koldega on seotud viis haigusjuhtu.

Põhja regionaalosakonna inspektorite jälgimisel on kokku üle 2200 inimese, kellest 372 on haigestunud.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest neli on seotud nakatumisega pereringis, viiel juhul nakatus inimene tööl olles – neli tööalast nakatumist olid seotud töötamisega koolis ning üks töötamisega hooldekodus. Kolmel juhul saadi nakkus tuttavalt. Ühe juhtumi asjaolud on täpsustamisel.

Ida-Virumaale lisandus kaks kollet – Sillamäe vanalinna kooli kolle, millega on seotud kuus inimest, ja nii-öelda meelelahutusasutuse kolle, millega on kokku seotud üheksa Kohtla-Järve ja Sillamäe haigusjuhtu. Piirkonna suurima ehk tutvuskonna koldega on seotud 30, Kohtla-Järve töökoha koldega seitse, esimese Sillamäe töökoha koldega 14 ja teise Sillamäe töökoha koldega üheksa inimest. Tammiku põhikooli koldega on seotud 12, Kohtla-Järve kesklinna põhikooli koldega seitse, teise Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega seitse ja Kohtla-Järve sünnipäeva koldega viis haigusjuhtu. Jõhvi gümnaasiumi koldega on seotud seitse ja Jõhvi hooldekeskuse koldega kuus haigestunut – viis klienti ja üks töötaja. Kokku on ida regiooni tööpiirkonnas seega kaksteist aktiivset kollet,

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 1000 inimese, kellest on haigestunud 192.

Jõgevamaa nakatunu sai viiruse pereliikmelt, Tartumaa uus nakatunu on eelnevalt haigestunu lähikontaktne. Ülejäänud Lõuna regionaalosakonna uute juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses üle 360 inimese, kellest 65 on haigestunud. Regiooni jälgimisel on üks aktiivne kolle Võru töökoha kolle, millega on seotud 23 haigestumist. 

Haiglaravil viibib 41 inimest, kellest kolm on juhitaval hingamisel

Pühapäevahommikuse seisuga vajab koroona tõttu haiglaravi 41 inimest, kellest kolm on juhitaval hingamisel. Koju kedagi ei saadetud, uusi juhtumeid avati seitse. Üks inimene viidi Ida-Viru keskhaiglast üle teise haiglasse.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on Eestis surnud 67 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

 


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD