Menu

.      

Tallinn annab Põlvale üle lõõtspillipealinna tiitli

Heino Tartes mängib lõõtspillil mõned palad. FOTO: VTVõrgustiku Euroopa Kultuurilinnad Eestis eestvedaja ja Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut annab laupäeval Põlvale üle lõõtspillipealinna tiitli.

Ettepanek tiitli omistamiseks lähtuski võrgustikust, kus Põlva on üks aktiivsemaid osalisi, teatas Tallinna volikogu BNS-ile.

Põlvas on elavana hoitud lõõtspilli valmistamise ja mängimisega seotud rahvuslikke traditsioone ning säilitatud pillimeistri August Teppo pärandit. Põlva muusikakoolis on mõne aasta jooksul õppinud lõõtspillimängu rohkem kui sada huvilist, lisaks korraldab seal tegutsev MTÜ Lõõtspilliselts ka lõõtspilli valmistamise meistrikursusi. Tänavu juulis toimub Põlva Intsikurmus viiendat korda kogu Eesti rahvamuusikaelu rikastav rahvusvaheline lõõtspillipidu Harmoonika. 

Lõõtsapealinna ja muusika-aasta 2015 avasündmuseks saab laupäeval Põlva kultuuri- ja huvikeskuses toimuv kontsert-õpituba "Avatud lõõtsad". See pakub võimalust tutvuda Teppo lõõtspillimuuseumi väljapanekuga, vaadata nii lõõtsa sisse kui ka proovida ise lõõtspillimängu ning kuulata ka lõõtsamuusikat Eesti parimate mängijate esituses.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD