Menu

.      

IRL soovib Võru abilinnapea Sixten Silla rahaeraldiste uurimist

Tarmo Piirmann volikogu istungil sõna võtmas. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Lisatud Sixten Silla kommentaar 13:51

Võru linnavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon palub volikogu revisjonikomisjonil uurida, kas abilinnapea Sixten Sild on osalenud endaga seotud organisatsioonidele linnaeelarvest vähemalt 16 000 euro eraldamises.

IRL-i fraktsiooni esimehe Tarmo Piirmanni sõnul on Sild osalenud endaga seotud organisatsioonidele raha eraldamise otsustamises vähemalt viiel linnavalitsuse istungil möödunud kolme aasta jooksul, teatas volikogu ILR-i fraktsioon BNS-ile.

"On võimalik, et eraldatud summa on suurem, kui 16 000 eurot, sest kõikide otsuste kohta ei pruugi linna dokumendiregistris olla ammendavat infot," ütles Piirmann.

Raha on tema sõnul eraldatud kolmele spordiorganisatsioonile, mille juhatusse Sild kuulub. Need on Võru Spordiselts Kalev, Võrumaa spordiliit ja orienteerumisklubi Võru.

IRL taotleb revisjonikomisjoni esimehelt Anti Paapilt Silla suhtes kontrolli läbiviimist. Juhul, kui komisjon tuvastab, et Sild on rikkunud seaduses sätestatud toimingupiirangut, eeldab IRL-i fraktsioon, et revisjonikomisjon teavitab kuriteost politseid.

Abilinnapea Sixten Silla kommentaar

Rahade jaotamise sisulise ettepaneku teeb linnavalitsusele linnavolikogu kultuurikomisjon. Linnavalitsus on kultuurikomisjoni ettepanekut järginud ja selle sisuliselt linnavalitsuse istungil otsuseks vormistanud. Üldjoontes toimub kolmandale sektorile toetuste jaotus kord aastas, kus langetatakse üks otsus, mis sisaldab kõiki linna eelarvest rahastatavaid kultuuri- ja spordivaldkonna toetusi.

Abilinnapea Sixten Sild: „Ma ei leia, et ma olen käitunud ekslikult. Juhul kui minu tegevuses esinebki eksimus, siis on see tulnud teadamatusest. Leian, et kui sõltumatu volikogu komisjon on rahade jaotamise otsustanud ja minuga seotud MTÜ-de osas pole valitsus hiljem mingit muudatust rahajaotuses teinud, siis on kõik korrektne. Ma poleks kindlasti hääletamisel osalenud, kui oleksin leidnud, et esitletud viisil korralduse vastuvõtmine vajaks enese taandamist.“

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD