Menu

.      

Õpetajate keskmine palk tõusis esmakordselt üle 1100 euro

FOTO: Võrumaa TeatajaMöödunud aasta novembri seisuga tõusis munitsipaalkoolide õpetajate keskmine palk täistööaja arvestuses esmakordselt üle 1100 euro piiri.

Möödunud aasta novembri seisuga oli omavalitsuste raamatupidamisandmetel munitsipaalkoolide õpetajate keskmine palk täistööaja arvestuses 1111 eurot, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja BNS-ile Võrreldes 2014. aasta sama ajaga on õpetajate keskmine palk tõusnud 9,8 protsenti.

Ministeeriumi andmetel oli 66 omavalitsuses õpetajate keskmine palk üle 1100 euro ning üle 1000 euro pea kolmveerandis omavalitsustest. 62 protsenti omavalitsustest maksis lisaks riiklikule palgatoetusele õpetajate palgale omalt poolt ka juurde.

Kõige kõrgem ehk 1717 eurot oli õpetajate keskmine palk Pärnumaa Sauga vallas. Pärnumaa Tori vallas oli õpetajate keskmine palk 1354 eurot, Narva-Jõesuus oli õpetajate palk keskmiselt 1308 ja Võrumaa Lasva vallas 1253 eurot.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi toonitas, et eesmärk on aastaks 2019 tõsta õpetajate keskmine töötasu 120 protsendini riigi keskmisest. „Õpetajate töötasu kasv eeldab lisaraha riigieelarvest, ent seda peavad toetama ka omavalitsuste otsused koolivõrgu korrastamisel. Riik aitab sellele kaasa investeeringutega. Mõistlikud otsused aitavad leevendada olukorda, kus paljud õpetajad peavad töötama osakoormusel,“ ütles minister.

Õpetajate töötasu alammäär ehk miinimumpalk on õpetaja töötasu riiklik garantii, millest vähem ei tohi täiskohaga töötavale õpetajale maksta. Mullu oli aastal oli õpetajate töötasu alammäär 900 eurot ning käesoleval aastal on see 958 eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD