Menu

.      

Läti piiril tegutsevad alkoholipoed plaanivad ka toidukaupade müüki

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Piiriäärse alkoholikaubanduse müüjad laiendavad haaret ja kaaluvad nüüd ka toidukaupade müüki, kirjutab Eesti Päevaleht.

"Piiriäärne kaubandus ei kasva meil progresseeruvalt enam kuudega, vaid juba nädalatega. Müük on igal nädalal suurem kui eelneval," rääkis Aldar Eesti OÜ juht Riho Maurer.

Eesti-Läti piiril tegutsevad peamiselt kahe tuntud alkoholiketi Superalko ja Alko1000 poed. Superalko kuulub Aldar Eestile ja Alko1000 ET Invest SIA-le. Mõlemal firmal on piiri ääres avatud kaks poodi ja avamist ootab mõlemal veel üks pood.

Alko1000 juht Einar Visnapuu ütles, et piiriäärne kaubandus on alati olemas olnud, kuid varem pole keegi sellest kriitiliselt rääkinud. "Tallinna sadamas on see juba 20 aastat olnud," viitas ta. Visnapuu ütles, et uute äride piiriäärsele turule sisenemist ta ei usu. Küll aga muudab Alko1000 oma poodide suunitlust – peale alkoholi kavatsetakse müüma hakata ka toidukaupu. Visnapuu rääkis, et aina rohkem ostavad kliendid peale alkoholi ka toidukaupu ja klientide soovile tuleb vastu tulla.

Mõlemal Eesti-Läti piiri tegutseval firmal on kaks kauplust ja mõlemad avavad peatselt kolmanda poe uksed. Superalko avab kolmanda poe Ainažis detsembris, Alko1000 uus kauplus tehakse lahti veebruaris.

Detsembri keskel Ainažis avatav Superalko kauplus-ladu on üle tuhande ruutmeetri suurune, ent tegemist on alles arenduse esimese järguga. Superalkole kuulub Ainažis mitu kinnistut, lähitulevikus kerkivad sinna ka tankla ja esmatarbekaupadele mõeldud kaubanduspinnad. Konkurents on piiril Maureri sõnul tihe ja kasvab iga päevaga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD