Menu

.      

Eesti200 alustas oma kampaaniat Vene kaardi kasutamisega

Reformierakonna esimees Kaja Kallas

Reformierakonna juht ja peaministrikandidaat Kaja Kallas kritiseerib Eesti200 vastuolulist reklaami, märkides, et Eesti200 lõi letti niinimetatud Vene kaardi, kirjutab Postimees. 

«Eesti 200 juhid on oma varasemates sõnavõttudes korduvalt kritiseerinud teisi erakondi niiöelda Vene kaardi kasutamise eest. Ometi alustasid nad oma valimiskampaaniat just sellise provokatsiooniga. Tuleb paraku tõdeda, et Eesti 200 puhul kehtib tõdemus - käitu minu sõnade, mitte tegude järgi," märkis Kallas. 

"Rahustuseks võib öelda, et tegelikkuses ei ole eestlaste ja venelaste suhetes selliseid lõhesid nagu Eesti 200 oma valimiskampaaniaga näidata soovib. Olen alati öelnud, et eestlastel ja muukeelsetel inimestel, kes peavad Eestit oma koduks, ei ole erinevaid huvisid - nii eestlased kui venelased soovivad, et siin oleks turvaline elada, et siin oleks tasuva palgaga töökohad ja lapsed saaksid hea hariduse," ütles Kallas. 

"Taolised kampaaniad on sellise mõtteviisi täielik vastand ja teevad ühiskonna sidususele pigem halba. Oleksin oodanud uue erakonna juhtidelt sisukamat algust. Valimisvõitluses ei tohi ära unustata ka Eesti pikka vaadet!» arvas Kallas.

Vabaerakond: lõhestava reklaami tellijad ohustavad Eesti julgeolekut

Vabaerakonna juhatuse hinnangul kujutab eestlaste ja venelaste segretsiooni kujutava reklaami tellija ohtu Eesti riiklikule julgeolekule ja kodurahule.

„Pole vahet, kas tegemist on rumala nalja, kultuuriprojekti või provokatiivse valimisreklaamiga, igal juhul on see granaadi viskamine lõkkesse,“ ütles Vabaerakonna esimees Kaul Nurm.

Vaieldamatult tähendab sellises tonaalsuses tehtud reklaam Nurme hinnangul, et ühiskonna polariseerumine sai veelgi tugevama tõuke ja kodurahu veelgi teravama löögi.

Vabaerakonna hinnangul said Eesti natsionalistlike banaanivabariikide sekka paigutajad enda pahatahtlike väidete toetuseks süsteemse materjali, ühe või teise rahvustundega eriti tundlikus suhtes olevad kodanikud said tõsise emotsionaalse laengu ja üldine, riigikogu valimiste eel niigi habras ühiskondlik üksmeel sai tugeva hoobi.

„Kui 2007. aastal nägid Vene eriteenistused kurja vaeva, et Tallinna Tõnismäel tekiks rahvustevaheline mäss ja ajaloo erinevast tõlgendamisest lähtuv etniline konflikt, siis 2019. aastal andsid eestlased vastutustundetult ise vene propagandale maitsva kondi hambusse. Pole kahtlustki, et Eesti suhtes vaenulikud elukutselised meelte ja mõtete mõjutajad oskavad seda konti mõnuga ja pikalt järada,“ ütleb Nurm.

20 PÄEVA ENIMLOETUD