Menu

.      

Pooltuhat inimest avaldas Tartus valeliku poliitika vastu meelt

Tartus kogunes teisipäeva õhtul Raekoja platsile Reformierakonna kontori juurde valeliku poliitika vastu suunatud meeleavaldusele ligi pooltuhat inimest.

Kohal viibinud BNS-i ajakirjaniku sõnul tuli kella 17.30-18.30 kestnud meeleavaldusele kohale umbes 500 inimest, kes kandsid plakateid, kus oli muu hulgas kirjas "Nõuame uusi valimisi!", "Aitab valedest!" ja "Meil on kõrini!". Meeleavaldajad panid Reformierakonna kontori trepile kümneid pakke, millel olid kirjad "Seifi raha", "Pere säästud", "Ämm" ja muu selline, viitega Reformierakonna rahastamise kriminaalasjale, mille riigiprokuratuur tõendite puudumise tõttu lõpetas.

Video:

Meeleavalduse korraldas kodanikualagatusena moodustatud liikumine "Aitab valelikust poliitikast". Meeleavaldus oli ajastatud teisipäevale, kuna 13. novembril möödus Reformierakonna asutamisest 18 aastat.

"Leiame, et hoolimata täiskasvanuea lävele jõudmisest käitub Reformierakond endiselt nagu alaealine, kelle avalikes sõnavõttudes napib riigi valitseja rollile kohast väärikust, sotsiaalset küpsust ja austust rahva vastu. Me ei pea õigeks, et erakonna juhtpoliitikud pilkavad demokraatiale olemuslikku dialoogilisust ja kaasamist ning hooplevad oma ainupädevuse ja asendamatusega," ütles liikumine oma teates.

Oktoobri lõpus toimus liikumise eestvedamisel Tallinnas Tõnismäe tänaval Reformierakonna kontori vastas meeleavaldus, millel osales umbes poolsada inimest. Reformierakond oli samaks esmaspäeval kella 9-19 registreerinud oma kontori ette liberaalset maailmavaadet tutvustava meeleavalduse, mis vahetult enne toimumist tühistati.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD