Menu

.      

Meeleavaldusele valeliku poliitika vastu kogunes tuhandeid inimesi

Foto: InternetTallinnas laupäeval kell 14 alanud valeliku poliitika vastu suunatud protestirongkäigule ja sellele järgnenud kõnekoosolekule Tammsaare pargis kogunes paartuhat inimest, üritus möödus rahumeelselt ja lõppes kell 15.20.

"Inimesi on väga palju, igasuguses vanuses," kinnitas sündmuskohal viibinud BNS-i reporter. Toompeal kell 14 alanud meeleavaldus liikus rongkäiguna Tammsaare parki, kus toimus kõnekoosolek. Inimesed olid rahumeelsed ja erinevalt Tartus toimunud meeleavaldusest ei olnud näha ka plakateid üleskutsetega kedagi võlla tõmmata. Meeleavaldajad kandsid loosungeid "Meil on kõrini!", "Aitab jamast!" ja "Aitab valedest!" aga ka näiteks "Otsin ämma, kellel oleks kapis 100 000 krooni".

Tammsaare pargis toimunud kõnekoosolekul astusid sõnavõttudega üles Made Luiga, Maarja Kandro, Mihkel Kunnus ja Rein Raud. Kõlama jäi mõte, et ei kogunetud protesteerima mitte üksnes Reformierakonna vastu, vaid igasuguse valeliku poliitika vastu. "Mul ei ole põhjust arvata, et mõni teine poliitiline jõud oleks saanud paremini hakkama või jätnud samad vead tegemata," nentis Rein Raud ja leidis samas, et poliitiline süsteem tervikuna peab puhastuma. "Poliitiline süsteem peab saama hakkama isepuhastusega, kuid vajab selleks meie abi."

Kõnelejad kinnitasid ka, et kui valitsejad midagi ette ei võta, ollakse valmis vajadusel uuesti välja tulema.

Erakondadeväline liikumine "Aitab valelikust poliitikast" korraldas laupäeval algusega kell 14 Tallinnas valeliku poliitika vastu suunatud protestirongkäigu, mis kulges Toompea lossi eest Tammsaare parki.

"Tahame näidata võimukandjatele ja parteidele, et me ei talu valetamist ja ülekohut vaikides. Poliitika peab käima inimeste järgi, mitte inimesed poliitika järgi," seisis liikumise üleskutses. "Soovime, et meil oleks võimalus midagi ära teha parema ja väärikama, demokraatlikuma homse nimel."

"Aitab valelikust poliitikast" on tutvustanud end kui erakondadevälist liikumist, mille eesmärgiks on algatada ühiskonnas laiem poliitiliste hoiakute, suhtumise ja käitumise muutumine, seda nii rohujuuretasandil, riigistruktuurides kui ka poliitikute seas laiemalt.

Tartus kogunes teisipäeva õhtul Raekoja platsile Reformierakonna kontori juurde valeliku poliitika vastu suunatud meeleavaldusele ligi pooltuhat inimest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD