Menu

.      

Voltri: õpetajate koolikiusamise ohvriks langemine pole kuigi sage

Eesti Haridustöötajate Liidu (EHL) juhatuse esimehe Reemo Voltri kinnitusel ei ole õpetajate koolikiusamise ohvriks langemine kuigi sage, kuid koolides, kus käivad ka erivajadusega õpilased, on kindlasti vajalikud ka vastavad tugispetsialistid.

Voltri ütles BNS-ile, et statistikat õpetajate koolikiusamise ohvriks langemise kohta ei ole seni tehtud. "Ka koolide enda initsiatiiv on siiski see, et need asjad pigem jääksid kooli seinte vahele," sõnas Voltri. "Kohati vahest midagi juhtub, aga ma pigem siiski ei julgeks nüüd väita, et see trend oleks," lisas Voltri.

Voltri sõnul oleneb koolikiusamise ohvriks langemine ka õpetaja persoonist ja konkreetsest klassist. "Antud juhul oli tegemist siiski erivajadustega õpilaste klassiga, mis ei tähenda kuidagi, et seda saaks õigustada," sõnas Voltri.

"Kui koolis on eraldi selline klass, siis kindlasti ei piisa sellest, et me teeme sellise eraldi klassi, vaid seal tuleks siis ka vastavad tugimeetmed kasutusele võtta, nendega eraldi tegeleda, neile pakkuda vastavaid teenuseid ehk siis psühholoogi, sotsiaalpedagoogi eritähelepanu ja nii edasi," ütles Voltri. Tema hinnangul ei ole kindlasti õige saata sellise klassi ette eriväljaõppeta õpetaja.

Möödunud pühapäeval ilmus internetikeskkonda YouTube video, kus Pärnumaa Tõstamaa keskkooli õpilased mõnitavad, nügivad ja alandavad klassi ees olevat õpetajat, võttes talt ära küll pastakat, küll kriiti, togides teda demonstratiivselt jala või kätega ning määrides tema pintsakut. Kooli direktori kinnitusel oli tegu kasvatusraskustega klassi õpilastega.

Politseiametnikud on kooli töötajatega suhelnud ja jätkavad tegevusi, et toimunu asjaoludes selgusele jõuda ning kujundada juriidiline seisukoht.

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas teisipäeval oma Facebooki lehel, et kõik oma ala hästi valdavad õpetajad ei suuda ega peagi suutma probleemsete noortega hakkama saada.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD