Menu

.      

Kallas ja Kaver vaagisid linnade tee-ehituse rahastamist

Jüri KaverRiigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas ja Võru linnapea Jüri Kaver arutasid omavalitsustele kuuluvate sõiduteede korrashoiu riigipoolset rahastamist.

Omavalitsustele teehoiuks eraldatava kütuseaktsiisi vahendite jagamisel on Võru linnapea hinnangul jäänud linnad võrreldes valdadega ebavõrdsesse seisu.

Näiteks eraldas riik Võru maakonna omavalitsustele tänavu teehoiu toetuseks 1,5 miljonit eurot, millest Võru linna osa moodustab 210 000 eurot. „Seda on natuke üle 13 protsendi, samas kui Võru linnas elab 37 protsenti maakonna elanikest ning maakonnakeskuse taristut kasutavad igapäevaselt ka väga paljud maal elavad inimesed,“ lausus Kaver.

Linnapea sõnul tuleks linnadele eraldatavat teehoiuraha suurendada, mis ei tähenda, et valdadele eraldatav toetus peaks tingimata vähenema. „Kui me räägime vajadusest tugevdada maakondade tõmbekeskusi, siis lisaks sõnadele peaks see väljenduma ka investeeringute jaotuses,“ lisas Kaver.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas märkis, et linnateede olukorra leevendamiseks tuleks kaaluda võimalust anda maakonnakeskusi läbivad suuremad sõiduteed maanteeameti hooldada.

„See vähendaks ühelt poolt omavalitsuste kulukoormat ja teisalt võimaldaks efektiivsemalt ära kasutada tehnilist võimekust, mis on riigimaanteede hooldamiseks juba loodud,“ ütles Kallas. „Igal juhul väärib teema edasist arutelu.“

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD