Menu

.      

Lõpeb kaitseväe viimane BAM-seeria õppus

Homme lõpeb Võrumaal Nursipalus kaitseväe suurõppus BAM, mille raames harjutatakse järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduva jalaväekompanii ESTCOY-17 tegutsemist olukorras, mis on võimalikult sarnane Afganistani operatsioonile.

Seekordsest õppusest võtab lisaks kaitseväele osa ka Kaitseliidu Tallinna maleva Nõmme malevkonna miinipildujarühm, kes valmistub koos Scotspataljoni B-jalaväekompaniiga sügisel Balti riikides ja Poolas aset leidvaks NATO kollektiivkaitseõppuseks Steadfast Jazz.

Tulevase Eesti kontingendi ülema kolonelleitnant Maidu Allika sõnul oli õppuse eesmärgiks rühmade ja kompaniide ettevalmistamine eelseisvateks ülesanneteks. “Suurt rõhku oleme pööranud tegutsemisele kõrgendatud IED-ohuga piirkonnas, suhtlemisele kohaliku elanikkonnaga ja info kogumisele, meditsiinilisele evakuatsioonile ning koostööle toetusüksustega,” sõnas kolonelleitnant Maidu Allika.

Scoutspataljoni ülema major Andrus Merilo sõnul on õppus olnud edukas ning kinnitanud, et ESTCOY-17 on vastutusala ülevõtmiseks valmis. “Viieteistkümnes BAM, mis ühtlasi jääb ka viimaseks, on lisaks uue rotatsiooni valmisolekule näidanud kogemustepõhist arengut,” sõnas major Merilo.

Hetkel Afganistani Islamivabariigis viibiv jalaväekompanii ESTCOY-16 teenistusaeg lõpeb käesoleva aasta novembris. Julgeolekuvastutus Afganistanis antakse 2014. aastal üle kohalikele üksustele. Sel sügisel algav rotatsioon jääb praeguste plaanide kohaselt viimaseks Eesti jalaväekompanii rotatsiooniks Lõuna-Afganistanis.

Seekordsest BAM-ist võttis lisaks kaitseväe üksustele esimest korda osa ka kaitseliidu Tallinna maleva Nõmme malevkonna miinipildujarühm, kelle ülesandeks on NATO-õppusel Steadfast Jazz Scoutspataljoni B-jalaväekompanii manöövri toetamine kaudtulega.

Neljapäeval võib Võru-Tartu-Tallinn-Paldiski suunal enne- ja pärastlõunal kohata õppuselt väeosadesse naasvaid sõidukikolonne.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD