Menu

.      

Elektrita on üle 67 000 tarbija

Teisipäeva hommikul kella 10 paiku oli üle Eesti elektrita umbes 67 200 majapidamist.

Kella 10 seisuga oli Elektrilevi tööpiirkonnas vooluta jätnud 67 200 majapidamist, elektrivarustus oli taastatud 11 000 kliendile, teatas BNS-ile Elektrilevi pressiesindaja.

Kõige rohkem on torm mõjutanud Pärnu, Saare, Tartu, Viljandi ja Valga maakondi.

“Numbrite puhul räägime meile teadaolevatest kindlatest riketest, siia aga lisanduvad katkestused madalpingevõrgus, mis laekuvad klientide teadetest ja on hetkel veel analüüsimata,” sõnas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Rikete kõrvaldamisega tegeleb 140 brigaadi ja mõnevõrra saadakse veel lisa. Tõnne sõnul teevad tööd raskeks märg maa ja endiselt tugev tuul.

Tõnne sõnul tuleb rikkeid üha juurde. "Üks prioriteete on päästa mobiilimastid, vastasel juhul ei saaks me ka brigaade operatiivselt juhtida. Oleme lisaks rikkebrigaadidele värvanud appi ka töötajad meie muudest osakondadest, kes abistavad rikkekohtade otsimisel,” lisas ta.

Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses.

Teisipäeva hommikul kella 7 paiku oli üle Eesti vooluta umbes 6000 alajaama ning elektrita umbes 54 000 tarbijat ning kella 8 paiku 63 500 majapidamist.

Tõnne ütles BNS-ile, et tormituulest põhjustatud rikkeid on palju, peamiselt põhjustavad neid liinidele kukkunud puud ja oksad. Tema sõnul on tormikahjustused võrreldavad 2011. aastal Eestit tabanud tsükloni Patrick tekitatud kahjustustega.

2011. aasta detsembritormis jäi elektrita ligi 60 000 tarbijat.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD