Menu

.      

Prognoositud uut tormi ei tule

Vaade Jüri tänavale hommikul kell 6.20 pärast kortermaja katuse purunemist.   Foto: KADRI NAGELEelmisel nädalal prognoositud uut tormi pole reedeks oodata, küll aga puhub tugev tuul, mis võib seada piiranguid merel liikuvatele väiksematele alustele.

"Reedel on küll tugev tuul, edelatuule puhanguid on sisemaal 12-13 ja rannikul 17 ning pole välistatud, et Läänemere rannikul lühiajaliselt ka 20 m/s ulatub, aga see pole tuule tugevus, mis vajaks erilist tähelepanu," ütles Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia sünoptik Taimi Paljak BNS-ile.

Paljaku sõnul seab see piiranguid merel ja lahtedes väiksemate aluste liikumisele, kuid 29. oktoobri tormiga pole see kindlasti võrreldav. "Möödunud nädala prognoospilt 8. novembriks oli märksa erinev ja 60-ndatel laiustel juhtub seda sageli. See on ka põhjuseks, miks ilmateenistus hoiatusi nii pika aja peale ette ei anna", lisas Paljak.

Teisipäeva öösel, 29. oktooberil puhus tuul kõige tugevamini Kuressaares ja Vilsandil, kus mõõdeti tuule maksimaalseks kiiruseks 32,6 m/s. Pärnus puhus tuul 31,1, Valgas 25,9 ja Võrus 23,6 m/s.

Eesti absoluutne tuulerekord mõõdeti 1969. aasta 2. novembril Ruhnu ilmajaamas. Siis oli tuuleiili kiiruseks 48 m/s.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD