Menu

.      

Viimati hukkusid liikluses korraga neli eestlast mullu kevadel

Võrumaa TeatajaKui laupäeva hommik tõi Läänemaal kaasa neli inimelu nõudnud ränga liiklusõnnetuse, siis sama traagilisi avariisi on Eesti elanikega juhtunud ka varem, viimati mullu mais Soomes.

Raske õnnetus juhtus mai keskel Põhja-Soomes Rovaniemis, kus ennelõunasel ajal veokiga kokku põrganud kaubikus hukkus neli eestlast.

Üks Eesti traagilisemaid liiklusõnnetusi leidis aset 1996. aasta 11. oktoobril, kui järelhaagisega Scania veoauto sõitis suurel kiirusel külje pealt sisse koolibussile. Surma sai kaheksa Pala põhikooli õpilast, neli poissi ja neli tüdrukut. 39 bussis olnud lapsest said üheksa raskesti vigastada.

Nelja hukkunuga avarii toimus 2000. aasta 3. märtsil, kui Tallinna-Tartu maanteel lumetuisus kihutanud, külglibisemisse sattunud ja vastassuunast tulnud veokiga kokku põrganud piraatbussis hukkus neli noort inimest.

1995. aasta 4. aprilli õhtul põrkasid Lagedi lähedal kokku Tallinna-Moskva reisirong ja liinibuss. Harjumaa Liinidele kuulunud Tallinnast Peningile sõitnud 112. liini Ikarus-buss sõitis ette Tallinna-Moskva reisirongi vedurile. Õnnetuses sai surma neli bussis olnud inimest.

Laupäeval lisandus sellesse kurba rivvi õnnetus Läänemaal Ridala vallas, kus BMW ja Scania veoki kokkupõrkes hukkus neli noort inimest.

Veoauto liikus Haapsalu suunast Tallinna poole, BMW sõitis aga esialgse info kohaselt kõrvalteelt peateele, kaldus vastassuuna vööndisse ning põrkas veoautoga kokku. Õnnetuses hukkusid neli kohalikku noormeest, üks 19-aastane, kaks 21-aastast ja 23-aastane, kes juhtis sõiduautot. Juhi kõrvalistmel olnud 15-aastane neiu sai vigastada ja kiirabi viis ta haiglasse.

"Politsei teavitas hukkunute ja vigastatu lähedasi juhtunust. Esialgseil andmeil tagaistmel turvavööd kinnitatud ei olnud, juhi ja kõrvalistmel sõitnu turvavöö kinnitamine on selgitamisel. Veoauto juht vigastada ei saanud, ta on kaine. Hukkunute võimaliku joobe tuvastab ekspertiis," rääkis Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Õnnetuse tõttu oli liiklus sündmuskohal suletud ja politsei suunas ümbersõidule, kuid kella 10.50 ajal oli tee liikluseks taas avatud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD