Menu

.      

Elektrilevi hindab oktoobritormi kahjusid 1,2 miljonile eurole

Foto: AIGAR NAGELElektrilevi hindab oktoobri lõpus üle Eesti liikunud tugeva tormi elektrivõrgule tekitadu kahju suuruseks 1,2 miljonit eurot.

"Kuigi tormi otsesed tagajärjed on likvideeritud, siis lõplike kokkuvõtete tegemiseks on veel vara," ütles Elektrilevi pressiesindaja Kaarel Kutti BNS-ile. "Lähtume esialgsest hinnangust, et tormi kahju elektrivõrgule on ligikaudu 1,2 miljonit eurot," lisas ta.

Praegu laekuvad Elektrilevile veel arved tormi ajal appi tulnud elektritööde ettevõtetelt elektrivõrgu ehitustööde eest ja samal ajal kontrollib Elektrilevi tööde kvaliteeti ligi 2000 tormi tõttu tekkinud rikkekohas, kus puud liine lõhkusid.

Elektrilevi ei pea Kutti sõnul eraldi arvestust tormi tõttu laekunud kahjunõuete osas, kuid kahjunõuete esitamise aktiivsuse kasvu võis novembri alguses märgata. "Tänaseks oleme läbi vaadanud 80 kahjunõuet, millest ligikaudu kolmandikule oleme tekkinud kahju hüvitanud," ütles Kutti. "Üldjuhul Elektrilevi tormist tingitud kahjusid ei hüvita, mille tõttu on ka positiivsete hüvitamisotsuste osakaal sellel kuul tavapärasest väiksem."

Kui kliendil on kahtlus, et elektriseadme rikke põhjustas võrguettevõtja tegevus, siis soovitab Elektrilevi esitada kahjunõude avaldus, mida on võimalik saata e-postiga aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., tavapostiga Elektrilevi aadressil või esitada sobivaimas Eesti Energia klienditeenindusbüroos.

"Pärast avalduse kättesaamist võtame kliendiga ühendust, et kinnitada avalduse laekumine või vajaduse korral täpsustada kahjujuhtumi asjaolusid," selgitas Kutti. Elektrilevi annab laekunud kahjunõudele vastuse hiljemalt 15 päeva jooksul.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD