Menu

.      

Raplamaale ehitatakse 10 miljonit maksev pelletitehas

Üks pelletitehastest tuleb Järverre endise Järvere Karu saeveski territooriumile, kus käivad juba ehituse ettevalmistustööd. Foto: Võrumaa TeatajaWarmeston OÜ plaanib Raplamaale Purilasse ehitada 10,2 miljonit maksvat pelletitehast.

"Tehase ehitus algus on planeeritud tuleva suve algusesse ja selle ehitamine võiks kesta umbes aasta," ütles Warmeston OÜ juhatuse liige Tarmo Kõuhkna BNS-ile ja lisas, et tehas on plaanitud Rapla lähedale Purilasse.

Purila on Kõuhkna sõnul sellise tehase jaoks sobilik asukoht, sest toormaterjal ja sadamad on lähedal, aga ümbruskonnas ühtegi konkurenti ei tegutse. "Tehase eripära on see, et toormena kasutatakse ligi 100-protsendiliselt halli leppa, millele ei ole piisavalt tähelepanu pööratud ja mille hind on selle tõttu suhteliselt sobiv," rääkis Kõuhkna.

Ehitust plaanitakse rahastada osaliselt laenuga, lisaks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustanud projekti toetada 1 miljoni euroga. Kogu investeeringu maht on Kõuhkna hinnangul 10,2 miljonit eurot, kuid see summa võib veel kasvada.

Uues tehases saab tööd 20 – 25 inimest ja tootmismaht võiks ulatuda umbes 100 000 tonnini aastas, rääkis Kõuhkna.

Praegu ehitab Warmeston Sõmerpalu lähedale Võrumaale ka umbes samas suurusjärgus pelletitehast, mis pakuks tööd paarikümnele inimesele ja mis peaks täismahus tööle hakkama järgmise aasta suvel. "See tehas on samas jällegi klassikalisem, seal me kasutame toormena peamiselt kohaliku saepuru ja puidutööstuse jääke," lausus Kõuhkna.

Warmeston OÜ on asutatud käesolev aasta augusti lõpus ja selle omanikud on läbi erinevate firmade Aivar ja Merit Berzin ning Eimar Lodi, Tanel Mihkelson, Olari Uuk ja Peedo Pihlak. Ühele Warmestoni omanikfirmale, AS-ile Purutuli, kuulub ka Pärnu lähistel üks pelletitehas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD