Menu

.      

Võru linn sai detsembris juurde 41 uut kodanikku

https://maps.google.ee

Läinud aasta detsembris Võrus korraldatud sissekirjutuskampaania „Võrus on mõnus“ raames sai linn juurde 41 uut kodanikku, neile lisandus viis vastsündinut. Kuna samal ajal lahkus 60 ja suri 12 elanikku, kokkuvõttes linnaelanike arv siiski vähenes. Alanud aasta 1. jaanuari seisuga elab Võrus 13 169 inimest.

Mõnda aega kestnud langevast trendist hoolimata näeb Võru linnapea Anti Allas positiivseid arenguid ja peab neljandat korda toimunud kampaaniat kordaläinuks. „Muuhulgas korraldas linnavalitsus aasta lõpus kaks konkurssi vakantsete ametikohtade täitmiseks, mõlema puhul kandideeris ühele kohale üle kümne inimese. Kandideerijate hulgas oli mitmeid hea ettevalmistusega inimesi Tartust ja mujalt Eestist. See näitab, et kui Võrus oleks rohkem tööd pakkuda, siis ollakse valmis siia elama asuma,“ selgitas ta.

Allase sõnul saab lähiajal võtmeküsimuseks hea ettevõtluskeskkonna tagamine. „Linnavalitsus on võtnud ettevõtluse arengule kaasa aitamise oma südameasjaks, eelkõige väljendub see kiire ja hooliva asjaajamise tagamises ning bürokraatia vähendamises,“ kinnitas ta. Ühe lisavõimalusena inimeste Võrru elama meelitamiseks kaalub linnavalitsus ka seniste sissekirjutuskampaaniate perioodi pikendamist.

Äsja lõppenud kampaania auhinnad loositakse välja 10. jaanuaril 2014.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD