Menu

.      

Ema poolt põlema pandud lapsele on tehtud juba kolm lõikust

Pilt on illustratiivne  Foto: Aigar NagelKolmeaastane väikemees, kelle ema detsembris põlema pani, on praeguseks läbinud kolm nahasiirdamise operatsiooni, ent kolmanda astme põletuse jäljed tema näol, jalgadel ja ühel käel jäävad nähtavaks tulevikuski, kirjutas Postimees.

Tegu on valdavalt kolmanda ehk raskeima astme põletusega, mis ulatub sügavale. Viga on saanud kõik nahakihid. Kahjustada saanud ka närvilõpmed ja veresooned, mis tähendab, et nahk võib sidekoestuda ja muutuda valgeks. Kaks operatsiooni tehti lapsele vahetult enne pühi, viimane aga detsembri lõpus. Laps praegu paranemas, ehkki tõenäoliselt on vaja operatsioone ka tulevikus.

Märksa keerulisem on praegu hinnata, milliseks jäävad juhtunuga paratamatult kaasnenud psüühilised jäljed. Ehkki poiss polnud varemgi üleliia jutukas, tunnistavad temaga nüüd kokku puutunud spetsialistid, et lapsega kontakti saavutamine pole kaugeltki lihtne.

Kolme ja poole aastase lapse võime maailma mõista on Tartu linna lastekaitseteenistuse juhataja ja lastekaitse peaspetsialisti Merle Liivaku sõnul veel väga piiratud võrreldes hoopis teistsuguse abstraktsioonivõimega täiskasvanuga. "Ma saan aru, et ta ei olnud ka enne seda juhtumit ülemäära jutukas noormees," lausus ta. "Ta ilmselt mäletab palju ja ta on kogenud midagi, aga tema võime ennast väljendada on ju sõnalises mõttes piiratud. On väga keeruline aidata sel lapsel juhtunut endast välja elada või lahti lasta."

Lastekaitsetöötajad tegelevad juba praegu küsimusega, mis saab lapsest pärast haiglaravi lõppu. Liivak kinnitas, et ta esitab kohtule tõenäoliselt lähiajal taotluse lapse emalt vanema hooldusõiguse äravõtmiseks. "Praegu pole sellega väga kiire, sest laps on ühes asutuses ja ema teises," lausus Liivak. "Rohkem ei saa ema last kuidagi kahjustada."


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD