Menu

.      

Võru linn jääbki tervisekeskusest ilma

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Lõuna-Eesti haigla planeeritud tervisekeskuse asukoht kaardil. Keskusest vasakule jäävad Maksimarketi ja Rimi hooned.PETTUMUS ❯ Nii nagu maavanem Andres Kõiv kartis, jääbki Võru linn tervisekeskusest ilma, sest Võru linn seda soovitud kohta teha ei saa ja Võru haigla seda enam planeeritud kohta teha ei taha.

„Meie poolt mingit muutust ei ole,” kommenteeris eile asja ASi Lõuna-Eesti Haigla ehk lühidalt Võru haigla juht Arvi Vask. Kuu aega tagasi lausus Vask, et haigla selle teemaga enam ei tegele. „Linn on avalikult ja ministeeriumile deklareerinud, et nemad teevad,” lisas ta.

Võru linn võttis tervisekeskuse ise teha ja planeeris selle Jüri tn 42 krundile, kus praegu asub täiskasvanute gümnaasiumi hoone. Linnavalitsus tahtis selle hoone maha võtta, aga muinsuskaitseamet polnud nõus.

Arvi Vask on sama juttu rääkinud ka Võru linnavalitsuse liikmetele. Võru linnavalitsuse info kohaselt kohtus linnapea 7. aprillil Arvi Vaskiga, et paluda antud küsimuses tema seisukohta. Paar nädalat varem ilmnes, et muinsuskaitseamet ei anna nõusolekut tervisekeskuse rajamiseks Jüri 42 krundile ning seoses sellega uuriti võimalust, kas Lõuna-Eesti haigla soovib oma planeeringuga jätkata. Arvi Vaski seisukoht oli, et Lõuna-Eesti haigla pole tervisekeskuse arendamisest enam huvitatud.

15. mail kinnitas Arvi Vask abilinnapea Sixten Sillale, et Lõuna- Eesti haigla pole tervisekeskuse arendamisest huvitatud, korrates varem väljaöeldut – kuivõrd kehtiv seadusandlus ei võimalda teise tasandi tervishoiu teenuse osutajal ehk siis haiglal esmatasandi tervishoiu teenust pakkuda, siis ei näe Lõuna-Eesti haigla sellel ettevõtmisel ärilist mõtet.

{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD