Menu

.      

Eesti suusatamine ootab paremaid päevi

SUUSATAMINE ❯ Viimasel nädalal on palju kõneainet pakkunud Eesti suusatajate kesised tulemused kodusel Otepää maailmakarikaetapil. Selleks, et teada saada, mis võiks kunagist kultusala tulevikus oodata, küsis Võrumaa Teataja ühelt endiselt tippsuusatajalt, ühelt tegevsuusatajalt ja samuti ühelt tulevikulootuselt, mis võiks meid ees oodata?


Silja Suija: oleme Harju keskmised


„Meie suusatamise tase on nagu on,” jätab Suija otsad lahtiseks, „väiksest riigist ei saagi palju nõuda, meil on lihtsalt nii vähe inimesi.” Küll aga loodab Suija, et tulevikus on oodata tubli pealekasvu. Kaugelt ei pruugigi suusatähti otsida, viimasel Otepää maailmakarikaetapil harrastajate sõidu naiste arvestuses esikoha saanud sportlase sõnul näeb ta võimalikku tulevast suusatajat oma tütres. „Eks me vaatame,” ei julge Silja Suija midagi lubada.


Anti Saarepuu: kurb on tammuda tagareas

„Maailma konkurents on nii tihe. Selleks, et saada head kohta, peab kõik täpselt klappima,” leiab Saarepuu.

Vastates küsimusele, mida teevad parimad suusatajad, et nad teistest sageli peajagu üle on, kehitab Saarepuu õlgu: „Kui me teaks, prooviks ise samamoodi teha.” Ta nendib, et kuigi tase on praegu keskmine, teeb sellest hoolimata kurvaks viiekümnendate kohtade peal tammumine, kui kunagi on suudetud kerkida ka esikümnesse.


Anti Saarepuu parim tiitlivõistluste tulemus pärineb 2009. aasta Libereci maailmameistrivõistlustelt, kus võrulane saavutas seitsmenda koha. 2006. aasta Torino olümpiamängudel sai ta kaheksanda koha. Mõlemad võistlused sõideti vabatehnikas.


Rene Zahkna loodab ainult positiivset


Äsja lõppenud noorte taliolümpiamängudel kaks hõbedat kodumaakonda toonud Rene Zahkna leiab, et lisaks headele tulemustele on väga oluline suusatamise armastamine. Sellest aga eestlastel puudust ei tule: „Ma ise olen suusatamise suur fänn ning seetõttu usun ja loodan ainult positiivset.”


Vastates küsimusele, kui suurt rolli võiksid geenid mängida heade tulemuste sooritamises, leiab noormees, et head spordigeenid ei tee lapsest head sportlast, küll aga annavad eelise, sest lõppude lõpuks võidab see, kes on parim, mitte see, kelle vanemad on paremad sportlased.

20 PÄEVA ENIMLOETUD