Menu

.      

Üks väheseid elustiilikohvikuid Eestis: Võrus hakatakse pakkuma mahetoitu ja wifivaba elu

  • Kirjutas Heleri Lakur

Kohviku Elopärl omanikud Ragnar ja Brigita Eerik (pildil paremal) arutavad üheskoos köögielu hinge eest vastutava Tuuli Suurega, milline võiks välja näha lastemenüü. Foto: FOTO: Aigar Nagel

Suvekuu hakul avab Võru kesklinnas Jüri tänaval oma uksed esimene omataoline ja tervislikke eluviise pooldav mahekohvik Elopärl, kus mahedalt valmistatud toidu kõrvale pakutakse külastajatele võimalust rahulikult aega veeta ka internetivabalt.

Kohviku mõte on Ragnari (37) ja Brigita (27) peas tiirelnud juba aastaid, kuid reaalsete plaanideni jõuti alles eelmisel aastal ja nagu nad ise ütlevad – iga hea asi vajab küpsemiseks aega.

Kohvikuuksed avatakse peagi

Praegu on noortel kibekiire aeg. Esialgu sisustatakse kohvikuruume ja mõeldakse järgmistele sammudele ning täpset avamiskuupäeva noored veel ei avalda. „Tegelikult tahtsin mina alguses kohvikut teha aga Brigita ütles, et pood on hea alustus,” tunnistab Ragnar Eerik, kelle sõnul said nad ökotoodete poe omanikeks soodsate asjaolude kokkulangemisel. Täna pakutakse Elopärli poes suures valikus mahetooteid alustades värsketest puuviljadest, lõpetades kosmeetika ja muude kodukaupadega. Algselt plaaniti kaupluse ruumidesse teha väike smuutibaar, kuid ruuminappuse tõttu koliti kõrvalmajja ning nüüd hakkavad 200ruutmeetrisel pinnal asuma nii poeruumid kui avar kohvik, mis mahutab vajadusel ligi 30 külastajat.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD