Menu

.      

Võrumaalane saab oma rohud kätte ka pärast apteegireformi

  • Kirjutas Sten Sang

1994. aastast toimetava Võru Väikese Apteegi proviisorist juhataja Marika Timpka (vasakul) ja proviisor Maie Käst jäävad klientidele rohte väljastama ka pärast 1. aprillil toimuvat apteegireformi, mil apteegid peavad kuuluma proviisorile endale. Foto: AIGAR NAGEL

Samamoodi nagu ülejäänud riigis on ka Võrumaal puhkenud apteegipaanika – meedia ning ravimikaupmeestele kuuluvad „ketiapteegid” löövad lokku peatse tabletikriisi teemal. Tegelik seis näitab, et Võru linna ja maakonna proviisorid on seadusemuudatusega aegsasti toime tulnud. Võru linnas ja maakonnas jäävad medikamendid tervelt kuues kohas rahvale kättesaadavaks.

Võru maakonnas ja linnas on praegu kokku 14 apteeki, millest kuus vastab 1. aprillist kehtima hakkavatele nõuetele ja kaheksa läheksid praeguse seisuga sulgemisele. Linnas toimetab kaks nõuetega kooskõlas apteeki: Võru Väike Apteek ja Kagukeskuse apteek. Nõuetele ei vasta seitse Võru linnas asuvat niinimetatud ketiapteeki. Maakonnas vastab uutele nõuetele neli rohupoodi: Antslas, Rõuges, Varstus ja Värskas. Vastseliina apteegis on vajalik teha osanike hulgas väiksemaid korrektuure, osanikud on proviisorid, kuid apteegi juhatajal ei ole 51 protsenti osakuid.

Ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp vastab tarmuka apteegikülastaja põletavatele küsimustele.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD