Menu

.      

Päästjate palk ootab riigi keskmiseni jõudmist

  • Kirjutas Sten Sang

Teisipäeval Võru päästekomandos valves olnud meeskond: Tiit Järvepera (vasakult), Rein Post, Kalev Liloson, Karel Lumi, Harri Joakit, Lauri Liping. FOTO: Aigar Nagel

Viimasel ajal on kirgi kütnud õpetajate palga tõus ning sellega seonduvad võrdlused teiste oluliste ametikohtade töötasudega. Leht uuris, mis seisus on praegu päästjate, politseinike ja õpetajate sissetulekunumbrid.

Arenguruumi jagub

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik sõnas meedias tihti tehtava palgavõrdluse teemal, et õpetaja ja päästja on ühiskonnas väga olulised ametid ja väärivad vastavat tasu. Praegune reaalsus on see, et päästjate keskmine palk on Eesti keskmisest palgast ikka veel sadu eurosid maas: 2019. aastal on päästja keskmine palk 1110 eurot, Eesti keskmine 1397 eurot. Päästja palk on avaliku halduse ja riigikaitse haldusalas (peale politsei ja pääste sisaldab ka vanglateenistujaid ja kaitseväge) konkurentsitult kõige madalam,. „Seisame jätkuvalt selle eest, et päästja keskmine palk tõuseks Eesti keskmise palga tasemele,” tõdes Kiik.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD