Menu

.      

Võru linn tõstab muinsuskaitsealuste hoonete remonditoetust

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru linnavalitsus võttis eelmisel aastal vastu üheksa taotlust muinsukaitsealuste hoonete omanikelt, kes soovisid linnalt toetust saada. Võru linna muinsuskaitsealuste hoonete nimekiri on üsna pikk ja vaeslapse rollis olevate hoonete väljanägemine paistab eriti hästi silma Kreutzwaldi tänaval. Foto: AIGAR NAGEL

Möödunud aasta viimase volikogu istungiga kinnitas Võru linn, et suurendab linna  muinsuskaitsealal asuvate hoonete rekonstrueerimise toetuse mahtu. Muinsuskaitsealuse hoone omanikul ei muutu taotlemiskorras midagi, küll aga on 2020. aastal esitatud toetuse taotlejail võimalik saada mitu korda suurem toetussumma kui seni.

Huvi kasvanud

Võru linnavalitsuse kinnitusel on toetuse maksimaalne määr jätkuvalt kuni 30 protsenti toetatava ehitustegevuse maksumusest, kuid mitte rohkem kui 20 000 eurot ühe hoone kohta. „Kui varem on rahaline võimekus võimaldanud igal aastal Võru linnavalitsusel taotlejate vahel ära jagada 30 000 eurot, siis sellel, 2020. aastal esitatud toetuse taotluste puhul on võimalus ära jagada 50 000 eurot,” märgib linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD