Menu

.      

Legendaarne burgeriputka Feeliks ja „nukuteater” • Kust sai Võrus esimest purgiõlut? •

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru linn lasi teisipäeval maha võtta veel ühe kummitusmaja Kreutzwaldi-Liiva tänava nurgal. Lammutustöid tegi OÜ EcoClas. Foto: AIGAR NAGEL

Kes ei mäleta Võrus Kreutzwaldi ja Liiva tänava nurgal kultuurimaja Kannel kõrval aastaid tegutsenud Feeliksi burgeriputkat, see pole ilmselt Võrus elanud. Üle kümne aasta tagasi kohaliku rahva sõnul linna parimaid vana kooli stiilis burgereid pakkunud kiirtoidukoha hoone lammutati teisipäeval, 18. veebruaril maatasa.

Paljude võrulaste jaoks seostub kultuurimaja Kannel nurgal asunud ajaveetmiskohaga terve nooruspõli. Ligi kümme aastat pole lagunevas hoones midagi tehtud, rääkimata linna parimatest burgeritest, mida omal ajal söödi enne ja pärast pidu ning tänu millele koht hiljem võrulaste seas kuulsaks sai.

Kus sai nukuteatrit ja purgiõlut?

Legendaarseks saanud kiirtoidukoha ajalugu aga ulatub veelgi kaugemasse minevikku ja veel vähesed mäletavad, et kuulsaks on saanud see koht juba ajal, mil Võrus müüdi lahtist õlut. Ühe Võrumaa Teataja lugeja sõnul ehitati puithoone ja lauad omal ajal lahtise õlle müügikohaks. Rahvasuu räägib ka seda, et kliente oli olnud suisa nii palju, et kannud said otsa ja need, kes oma pooleliitrise purgiga kohale läksid, said purgiga õlut kaasa osta.

Teiseks hakati legendaarset ajaveetmiskohta hellitlevalt nukuteatriks kutsuma.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD