Menu

.      

Võrus patrullivate vabatahtlike töövahendiks on naeratus ja hea sõna

  • Kirjutas Heleri Lakur

Vabatahtlike koordinaator Ester Peterson (paremal) ja Emily Stella Tintso töötavad tavaolukorras Võru Punamütsikese lasteaias õpetajatena, aga eriolukorra ajal on nad võtnud endale tänavatel patrullija rolli. Noortele, kes üritavad vabatahtlike eest ära joosta, teeb aga olukord nalja. Foto: AIGAR NAGEL

PABERLEHT> Alates kolmapäevast liiguvad Võru linnas ringi kollastes helkurvestides vabatahtlikest patrullijad.

Tegemist on linnavalitsuse hallatavate asutuste töötajatega, kes tuletavad avalikus ruumis liikujatele vajaduse korral meelde eriolukorra reegleid ja jagavad sellekohast infot neile, kes seda vajavad.

Vabatahtlike idee

„Vabatahtlike kaasamise ettepaneku tegi linnapea Anti Allas juba kriisi alguses ehk teisisõnu tekkis plaan alustada reservtööjõu nimekirja moodustamisega,” kommenteerib linna avalike suhete spetsialist Marianne Mett. „Pöördusime nende linna süsteemis töötavate inimeste poole, kes ei ole praegu oma tööl 100 protsenti koormatud ning kes tunnevad, et on valmis ja saavad vabatahtlikuna panustada,” märgib Mett.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD