Menu

.      

Koduhoovis lõkke tegemisel tuleb reeglitest kinni pidada

  • Kirjutas Heleri Lakur

Kodustes lõketes tohib põletada vaid immutamata puitu või kiletamata pappi ja paberit. Viimastki soovitatakse pigem tulehakatuseks, sest paberit on võimalik ringlusse võtta. Ja kindlasti sobib selline lõke imehästi kartulite küpsetamiseks. Foto: AIGAR NAGEL

Nädalavahetusel tuvastas päästeamet lõkkepatrullimise käigus omajagu juhtumeid, kus lõkke ohutusnõuded olid täitmata või põletati jäätmeid. Seda enam, et kevade tulekuga on hakatud koduhoovides rohkem lõkkeid tegema, seejuures eksitakse ikka ja jälle juba kulunud reeglite vastu.

Naabrite häirimine pole lubatud

Võru linna avalike suhete spetsialisti Marianne Meti sõnul on üleeilse seisuga laekunud vaid üksikuid kaebusi seoses naabreid häirinud lõkkesuitsu pärast. „Üldiselt ei ole lõkke tegemine oma kinnistul keelatud, kui põletatakse puitu või paberit, jälgitakse kõiki nõudeid ning ei häirita naabreid. Puulehti, prahti, plasti ja muud seesugust põletada ei tohi,” selgitab Mett. Keelatud on ka puude ja põõsaste lehtede põletamine, need tuleks kompostida või viia linna kompostimisväljakule.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD