Menu

.      

Lasteaedade kohamaksust vabastamine võib omavalitsused ligi 37 000 eurost ilma jätta

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Väimela lasteaia Rukkilill direktori Külli Seene sõnul ollakse lastevanematega tihedas kontaktis. Osadel õpetajatel on nädala plaanid tehtud. Vanematele jagatakse ideid ja käib tihe koostöö logopeediga. Direktor ise on olukorraga harjunud: kord teeb ta kaugtööd, kord käib ta majja, sest töötasud, töögraafikud ja õppeaasta kokkuvõtted tuleb ära teha hoolimata eriolukorrast. „Tööd on kogu aeg ja palju on inimestega suhtlemist,” ütleb Seene. Foto: AIGAR NAGEL

Võru linn ja Setomaa vald on võtnud vastu otsuse kuni eriolukorra lõppemiseni vabastada lastevanemad munitsipaallasteaedades käivate laste kohatasu maksmisest nii märtsis kui ka aprillis.

Rõuge, Antsla ja Võru vald otsuse tegemisega kiirustanud pole. Võru maakonna omavalitsustes on kohamaksutasud munitsipaallasteaedades väga erinevad ja seetõttu kaotab kõige rohkem oma tulubaasist Võru linn. 

Vallad kohatasu maksmise pärast ei muretse

„Võru valla kõikides koolieelsetes lasteasutustes on Võru vallavolikogu kehtestatud õppemaksuks kümme eurot kuus ühe lapse kohta,” ütleb vallavanem Kalmer Puusepp. Antsla vallavanema Avo Kirsbaumi sõnul aga on valla lasteaedades õppemaks veelgi tagasihoidlikum, viis eurot lapse kohta kuus.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD