Menu

.      

Maaomanikel tasub kontrollida oma maatüki andmeid

  • Kirjutas Heleri Lakur

Enim muutusi maatüki loodusliku seisundi kohta on viimase aasta jooksul olnud Saaremaal, Viljandimaal, Järvamaal ja Võrumaal. Maaomanik saab maaüksuse andmetega tutvuda maa-ameti geoportaalis www.maaamet.ee/kolvikute-pindala. Kaart: allikas MAA-AMET

Maa-ameti üleskutse tutvuda oma maa-andmetega on mõeldud just nendele maaomanikele, kelle maatükkide andmed on muutunud. Võrumaa valdadest oli enim muudatusi Rõuge, Võru ja Setomaa vallas.

Maamaksu suurus sõltub selle otstarbest

Maatüki loodusliku seisundi ehk kõlviku, näiteks haritava maa, loodusliku rohumaa, metsamaa, õuemaa või muu maa (märgala, teed) andmed on olulised eelkõige maatulundusmaal, sest nendest sõltub maamaksu suurus. Maa-ameti ruumiandmete osakonna juhataja Lea Pautsi sõnul uuendab maa-amet alates 2019. aastast maatüki kõlvikuandmeid kord aastas. „Tänavu tegime uuendused kevadel, et maaomanikel oleks võimalik pikema aja jooksul andmetega tutvuda ning vajaduse korral maa-ameti poole pöörduda, kas selgituste saamiseks või andmete parandamiseks,” sõnab Pauts. Omanikel on aga aega andmeid kontrollida novembri lõpuni. Tänavused muudatused kajastuvad järgmise aasta maamaksuteatises.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD