Menu

.      

Mikroauto, kääbusauto, pisiauto, mopeedauto, rollerauto, linnakiiruse auto, väikeauto, murutraktorauto … ehk MicroCar

  • Kirjutas Kalev Annom

Otsa mees Valev Kaselaan hooldab oma Prantsuse päritolu Mega Multitrucki väikeveokit hoolega. „Auto peab olema puhas ja korras,” ütleb Valev Kaselaan oma abilise juures seistes. Väikeveoki kandevõime on 300 kg, masin ise kaalub 400 kg. Mootor on kahe silindriga 400 ccm, 4 kW, 5,4 hp. Maksimaalne kiirus 45 km/h ning diislikütust kulub saja kilomeetri läbimiseks 3,5 liitrit. FOTO: Kalev Annom

Heal lapsel mitu nime! Küllap hea on pisiauto, et tal nii palju nimesid on? Ligemale 30 aastat tegutsenud Kagu-Selli meistrid ütlevad, et on mopeedautot remontinud küll, kuid eelkõige on sellest meelde jäänud mure varuosade pärast ja kui varujupp ka saadi, siis see ei sobinud. Meistrid andsid pisiautole järjekordselt uue nime: „tõstuki kinnihoidja”.

Eesti esimene mopeedauto

Eesti esimene mopeedauto registreeriti 2006. aastal. Kolm aastat hiljem oli neid Eestis 15. Praegu on ainuüksi Võrumaal maanteeameti registri andmetel 12 mopeedautot.

Viimase viie aastaga on mopeedautode arv viiekordistunud

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD