Menu

.      

Värskas avati uus turismimagnet – kindral Nikolai Reegi maja

  • Kirjutas Heleri Lakur

Setomaa vallas asuvad muuseumid liideti üheks asutuseks 2019. aasta alguses ning külastajatele on 2020. aasta suvest alates iga päev lahti neli ekspositsiooni: Värska külastuskeskus – Reegi maja, Värska talumuuseum, Saatse muuseum ja Obinitsa muuseum. 1. juunil toimunud avaüritus Reegi majas toimus väiksemas ringis, kuid ka esimestel külalistel oli võimalik kõikide ekspositsiooniruumidega tutvuda. Samuti on võimalik suvehooajal siitsamast rentida jalgrattaid või paadisõitu nautida. FOTOD: Aigar Nagel

1. juunil avati Setomaa Muuseumide uus külastuskeskus Värskas Õrsava järve kaldal, mis on taastatud oma ajaloolisel asukohal Reegi majana.

Endise kindrali Nikolai Reegi äsja renoveeritud suvemajas saab nautida kohvikumiljööd, külastada ekspositsioonisaale ning laenutada hooajal paate, rattaid või uiske. Külastajatele on maja lahti alates 2. juunist aasta ringi. PILDIGALERII

Reegi maja annab rahvusvahelise mõõtme

Setomaa Muuseumide direktori Merily Marienhageni sõnul annab uus külastuskeskus Setomaa kultuurile rahvusvahelise mõõtme.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD