Menu

.      

Koolides on puudus vene keele ja matemaatikaõpetajatest

  • Kirjutas Sten Sang

Kreutzwaldi koolis käib haridusliku erivajadusega õpilaste õppetöö koordinaatori konkurss. Foto: AIGAR NAGEL

Üks omamoodi õppekorraldusega kooliaeg on selleks aastaks joone alla saanud. Leht uurib linna- ja vallakoolidelt, mis õppeaine andjatest enim puudust tuntakse.

Vene keel valukohaks

Võru linna avalike suhete spetsialist Marianne Mett kinnitab, et Võru Kesklinna koolis on praeguseks kõik ametikohad täidetud. Varem vajati inglise keele ja osalise koormusega loodusainete õpetajat. „Kreutzwaldi koolis käib haridusliku erivajadusega õpilaste õppetöö koordinaatori konkurss. Ülejäänud kohad on täidetud. Uued õpetajad tulevad pigem väikeklasside ja väikerühmade õpetajateks.” Mett lisab, et enim vajatakse Võru linna koolides eripedagooge, hariduslike erivajadustega õpilaste õpetajaid erinevates ainetes põhikooli teises-kolmandas kooliastmes. Ta möönab, et kvalifitseeritud õpetajate leidmine on üsna keeruline ja koolijuhid on toonud esile raskuse vene keele õpetajate leidmisel.

Suured ootused õpetajale

Võru vallas on kuus üldhariduskooli: Vastseliina gümnaasium ja Parksepa keskkool, Puiga põhikool, Osula põhikool ja Kääpa põhikool ning Orava kool (kool-lasteaed).

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD