Menu

.      

Reporter proovib testi: koroonaviiruse antikehade kiirtesti vastused saab ühe tööpäeva jooksul

  • Kirjutas Heleri Lakur

Sars-COV-2 kiirtest teeb kindlaks, kas olete uut koroonaviirust põdenud või mitte. Võru Kagukeskuse Südameapteegi klienditeenindaja Kaja Kuslapuu peab testi vajalikuks ja seletab rahulikult, mismoodi testitulemused selguvad. Foto: AIGAR NAGEL

Juunikuus alustas Confido meditsiinikeskus koostöös Südameapteegiga üle Eesti uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 vastaste antikehade kiirtestide tegemist.

See võimaldab tuvastada, kas inimene on koroonaviiruse tõenäoliselt läbi põdenud või ei. Toimetus proovib omal nahal, mismoodi testi tegemine välja näeb ja toob lugejani olulise info sellest, mismoodi tuleb käituda pärast testi tegemist, kui olete saanud teada oma tulemuse.

Kiirem kui arsti juures käik

Kõigepealt, antikehade kiirtestiks ei pea koroonaviiruse testi läbi teinud inimesed kartma ninasõõrmetesse topitavat testipulka, sest tegemist pole kindlasti sarnase testi ega ka mitte ebameeldiva protseduuriga. Antikehade kiirtest näeb välja justkui kiire vereproovi andmine. Üks tilk verd tilgutatakse rasedustesti meenutavale testiribale ja kindel on ka see, et verd võetakse näpust poole vähem kui tavaliselt vereanalüüside tegemisel.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD