Menu

.      

Kunstnik Seifo näituse „Mustrid” sai avada neljandal katsel

  • Kirjutas Kadri Nagel

Kunstnik Seifo leiab, et terve elu on nagu muster ja kõik saab mingist mustrist alguse, seepärast kannab sellist pealkirja ka tema näitus ja luuletus, millest leiab read: „..olla või mitte, endaga aind vaidleks, muster sünnib ja laguneb algaineks..”. Selja taga maal, mis paneb inimestele südamele, et nad ei kardaks loobuda millestki, millest oleks juba ammu tarvis loobuda olnud. Foto: AIGAR NAGEL

Juunis avati Võru Stedingu majas kunstnik Seifo maalinäitus „Mustrid”. Rustikaalseid seinu jäävad maalid kaunistama kuni augusti lõpuni.

Enda piltidega tahab kunstnik inimestele meelde tuletada, kes nad on ja milleks võimelised on, ning et elada unistuste elu, tuleb vaid leida motivatsiooni. Stedingusse sisse astudes võtavad vastu luuleread: terve Eesti kohe muutund ostukorvi ei puutund kui polnud kinnast, süda küsis ajult, kas panen villast? Need meenutavad koroonaviiruse alguspäevi ning seda, et Seifo näituse avamist tuli kolmel korral edasi lükata, enne kui uksed avada sai.

Kui uurida, miks näituse pealkiri on „Mustrid” – lihtne ja palju kasutatud, saab vastuseks. et terve elu on ju mustreid täis. „Käitumismustrid, mustrid, mis on meil alateadvuses. Mida tohib ja mida ei tohi teha, mustrid on justkui tõed, mis ümbritsevad meid igal pool.

Kõige rohkem poleemikat ja vastukaja on saanud Siim Kallast kujutanud maal ja maal pealkirjaga „Ära raiska aega muredele, vihale või kahetsusele. FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD