Menu

.      

Õpetajaamet on läbi aja au sees olnud

  • Kirjutas Mona Lisa Evestus

Vastseliina gümnaasiumi üheksanda klassi õpilased (vasakult) Ranek Haabsaar, Robert Ojamets ja Nikon Aleksejev kooli töökojas koos kauaaegse tehnoloogia- ja tööõpetuse õpetaja Geenart Nageliga reedel, mil tähistati Vastseliina gümnaasiumis õpetajate päeva. Parasjagu tegeletakse õppekava järgi elektriliste käsitööriistadega, kuid fotol on käsil Tiffany tehnikas klaasitööd, mis kevadise koroona ajal pooleli jäid ja lõpetamist ootavad. Foto: AIGAR NAGEL

Astun sisse Vastseliina gümnaasiumi muusikakooli uksest. Sealt edasi viib uks mind kooli puutöökotta, kus tegutseb staažikas Vastseliina gümnaasiumi tehnoloogia- ja tööõpetuse õpetaja Geenart Nagel.

Minu imestus mööda neid ruume kõndides on suur, sest selliste võimalustega tehnoloogiaklassi ei ole mina varem üheski koolis näinud. „Õpetaja teeb endale töökoja, kus on võimalik töötada nii õpilastel kui ka õpetajatel. Kindlus, ilma milleta pole võimalik tehnoloogiaõpetust läbi viia,” lausub õpetaja Nagel enesekindlusega. Akendel ripuvad suuresti õpilaste tehtud kirevad klaasitööd, mis annavad kogu ruumile justkui ateljee mulje. Geenart Nagel viib mind tutvuma internetiavarustes olevate albumitega, kus on näha tööd, mis on valminud tema juhendava käe all. Ta näitab mulle õppe- ja käsiraamatuid, mille loomisel on ta kaasa löönud. Kui küsin, palju selliseid raamatuid olla võiks, muheleb ta, et kahe käe sõrmedest jääb väheks, et neid kokku lugeda.   

Tehnoloogiaõpetaja aastast 1977

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD