Menu

.      

Suur poliitika jõudis Võrru

Pärast niinimetatud pilditulistamise skandaali, kus praegune IRLi juht Mart Laar ja võimalik tulevane IRLi juht Eerik-Niiles Kross tulistasid kurikuulsal Nursipalu polügoonil Savisaare pildi pihta, ning toonane maavanem, hilisem Keskerakonna liige, kadunud Robert Lepikson selle välja lobises, on suur poliitika Võrust kaarega mööda käinud. Nüüd on Võru tõusnud taas tähelepanu keskmesse ja jälle seoses Savisaarega! Ei juhtu iga päev, et ühe Võru ettevõtja tegevusega seoses otsitakse Toompeal läbi Eesti ühe juhtiva erakonna kontor ja et kuriteokahtluse saavad kaks Riigikogu liiget. Nii suurt tähelepanu pole Võrru ammu jõudnud.


Prokuratuur ja uurimist teostav kaitsepolitsei on kidakeelsed juhtumi kohta infot välja ei andma, ent on selgunud, et kuriteos kahtlustatavad on Riigikogu liikmed Ester Tuiksoo ja Priit Toobal ning Lõuna-Eesti ärimees, kes kaitsepolitseiga koostööd tegi, on Võru ettevõtja Jüri Luik.


Täpsematest kommentaaridest on nii Keskerakonna esindajad kui ka Jüri Luik esialgu keeldunud. Üks on igal juhul selge: Jüri Luigel on olnud Keskerakonna liikmetega soojad suhted, seda on kinnitanud Luik ise ja seda pole ümber lükanud ka Keskerakonna esindajad. Küll on aga kummaline, et Keskerakonna esindajatel kõlbas küll käia Luige korraldatud üritustel, seal teiste kulul süüa ja juua, ning isegi Luige käest helitehnikat rentida, aga seda hiljem tunnistada ja selle eest tänada justkui ei kõlba. Veelgi enam, Luige kohta on hakatud levitama kõiksugu jutte, mis peaks mehe usaldusväärsuse kahtluse alla seadma.


Kummaliselt käitub ka prokuratuur, käies esialgu välja info mõjuvõimuga kauplemise ja ühe Lõuna-Eesti ettevõtja kohta. Kui Keskerakond selle info avalikustas, näitas prokuratuuri esindaja välja oma nördimust, ent lisas samas, et tegelikult on ikka midagi veel varuks peale Jüri Luige annetatud 500 euro. Eile õhtul teatas prokuratuur peale Toobali ja Tuiksoo ülekuulamist, et Luik on andnud Toobalile sularahas 600 eurot ning see on kogu lugu. Tahaks väga loota, et asi ei lõppeks sarnaselt Võru kohtumaja endise juhi Vambola Olli süüasjaga, kus uurimise ainsaks tõendiks olevat olnud viskipudel, mida tagatipuks ei õnnestunud läbiotsimise käigus Olli kodust leidagi.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD